Elevii au aflat astăzi la ce liceu vor învață din clasa a IX-a, dupa prima repatizare computerizată, organizată de Ministerul Educatiei Nationale.

Colegiul Național „Radu Negru“ s-a aflat și în acest an în preferințele elevilor. Toate cele cinci clase, a câte 28 de locuri fiecare, au fost ocupate. Cea mai mică medie de admitere a fost 7.00 la Matematică- Informatică iar cea mai mare 9.93, tot la Matematică Informatică.

La Colegiul Național „Doamna Stanca“ doar o singură clasă nu s-a completat după prima repartizare. Este vorba de cea de Științe ale Naturii, cu predare în Limba Germană, unde doar 15 locuri au fost ocupate din cele 28. Pentru anul școlar viitor, la acest colegiu au fost propuse patru clase. Cea mai mică medie de admitere la acest liceu a fost de 4,56 la Științe ale Naturii(predare în Limba Germană) iar cea mai mare de 9,02, tot la acest profil.

La Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ sunt propuse pentru anul școlar viitor două clase de a IX-a. Și la acest liceu toate locurile au fost ocupate după prima etapă de repartizare. Cea mai mică medie de admitere a fost de 4,85 iar cea mai mare, 6,59.

La Colegiul „Aurel Vijoli“, singura clasă propusă de liceu a fost completată. Cea mai mare medie de admitere a fost de 6,22 iar cea mai mică de 3,47.

În perioada 10 – 13 iulie 2018 are loc depunerea dosarelor de înscriere la scolile la care au fost repartizati candidatii. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A doua etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.