Peste 30 de făgărășeni au luat parte astăzi la cursul susținut de conf.univ.dr. Petrica Mihail MARCOCI – PRORECTOR la Academia de Politie „Al.I. CUZA” din Bucuresti. Activitatea a avut loc la Casa Municipală de Cultură iar cei prezenți au obținut informatiile necesare, pentru punerea in practica a regulamentului care va aplica un regim de protectie a datelor pentru organizatiile care opereaza in Uniunea Europeana (UE) si care gestioneaza datele cetatenilor UE.

 

 

Este vorba despre un seminar pe care domnul prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ îl susține la Făgăraș și care se numește seminar pentru „Protecția datelor personale conform Regulamentului general privind protecția datelor“. Camera de Comerț și Industrie cu Europe Direct ne-am gândit să facem o astfel de acțiune și la Făgăraș.  În sală sunt aproximativ 35 de persoane și spre surprinderea mea, deși acest regulament trebuie aplicat în special de autoritățile publice sau de persoanele care se ocupă de serviciile publice, în sală avem o singură primărie, reprezentată printr-o doamnă de la Primăria Făgăraș. În rest sunt doar privați cărora deși regulamentul nu le impune astfel de condiții, de prelucrare a datelor ca celor din sfera publică, ei au răspuns foarte bine acestei acțiuni“, ne-a spus Gabriel Vâju, directorul Camerei de Comerț și Industrie Făgăraș.

GDPR constituie protectia datelor personale ale angajatilor si clientilor. In cazul in care organizatiile nu respecta acest regulament, ele vor fi supuse amenzilor. Considerând ca datele personale reprezinta informatii esentiale pe care toate organizatiile ar trebui sa le protejeze, o astfel de reglementare va ajuta la instituirea unor proceduri si controale adecvate pentru a preveni incalcarea securitatii informatiilor.