A fost sărbătoare astăzi în satul Șoarș. De la mic la mare, localnicii au îmbrăcat portul popular și au participat la evenimentul „Uniți în credință și tradiții“. Prin acest proiect, reprezentanții locali și-au propus să valorizeze tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru în contextul actual socio-cultural. De asemenea, prin aceste evenimente, localnicii își doresc ca tradiţiile noastre, moştenite din moşi-strămoşi,  să fie preluate şi transmise următoarelor generaţii, pentru a sădi în inimile copiilor dragostea pentru frumos şi autentic, armonie, graţie și ritm.

Sărbătoarea a debutat la biserica din sat, unde sătenii, dar și invitați din toată Țara Făgărașului au participat la Sfânta Liturghie. După orele 12.00 a urmat o paradă a portului popular pe ulițele din sat, unde strigăturile și costumele populare au fost în centrul atenției.

Evenimentul a continuat apoi la Căminul Cultural unde a avut loc o expoziție cu produse realizate de copii și artizani locali, dar și un program artistic susținut de copiii din grupul de cateheza Sf. Ierarh Nicolae, din Soarș, grupul vocal Mugurași făgărășeni, din Făgăraș, grupul vocal Prietenia, din satul Cincu și interpreta de muzica populară, Mioara Marinca.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Iia călătoare și grupul de Șezători în Țara Făgărașului, în parteneriat cu Primăria Șoarș.