foto: bzb.ro

În timpul unei şedinţe organizate de Prefectul Braşovului cu toţi primarii din judeţ, şeful Gărzii Forestiere Braşov, Florin Nan, le-a transmis edililor mai multe propuneri şi recomandări privind administrarea pădurilor, potrivit bzb.ro.
În primul rând, Nan le-a cerut primarilor să ia măsuri pentru asigurarea lemnului de foc pentru populaţie şi abia apoi să se gândească la valorificarea masei lemnoase din pădurile aflate în proprietatea autorităţilor locale. De altfel, el le-a explicat primarilor şi ce au de făcut pentru a rezolva problema lemnelor de foc pentru populaţie: „Trebuie să aveţi o evidenţă «la sânge» în ceea ce priveşte modalităţile de încălzire a locuinţelor. În primul rând trebuie să vedeţi care este necesarul real de lemn de foc. Apoi, în baza acestor date, luaţi legătura cu ocoalele silvice care vă administrează fondul forestier, pentru a vedea dacă acest necesar poate fi acoperit în cursul anului. Abia după ce această problemă este rezolvată trebuie să vă gândiţi la valorificarea masei lemnoase. Altfel riscaţi să fiţi puşi în situaţia de a gestiona revolte locale, pentru că oamenii, dacă nu vor avea cu ce să-şi încălzească locuinţele, vor fi supăraţi când vor vedea că pleacă maşinile încărcate cu buşteni”.
Primarilor li s-a mai recomandat şi să îşi amenajeze depozite speciale, aşa cum există la Măieruş si Săcele, pentru că acestea permit o mai bună gestionare a masei lemnoase.
Totodată, Florin Nan le-a cerut primarilor să ia toate măsurile, astfel încât să fie evitată situaţia de anul trecut, când în multe sate a fost o „criză a lemnelor de foc”.

sursa:bzb.ro