Festivalul Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”, mâine la Făgăraș

foto: arhiva

Făgărășenii sunt invitați vineri, 6 iulie, de la ora 18.00, în parcarea Cetății Făgăraș să ia parte la un maraton al dansului popular și al tradițiilor.

Festivalul Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului” , ajuns la cea de-a XII-a ediție, va aduce la Făgăraș ansambluri din ţară şi din străinătate. Este vorba de Ansamblul KUD „KLAS“ Podsused Croația, Ansamblul LUDOWY ZESPOt PIESNI TANCA SKOWRONKI, din Polonia, SOCIETATEA MACEDONENILOR ABORIGENI DIN THERMI „Alexandru cel Mare“- Grecia, Ansamblul „Ceata Făgărașului“ al Casei de Cultură Făgăraș. Invitat special este îndrăgita interpretă Văduța Lupău.

Dacă ziua de vineri este dedicată promovării în județ a culturii tradiționale a țărilor participante, o parte din ansamblurile invitate urmând să susțină câte un spectacol la Făgăraș (Cetatea Făgărașului, ora 18:00) și la Cetatea Prejmer (ora 17:00), zilele de sâmbătă și duminică vor fi dedicate publicului brașovean.

Încă de la primele ediții s-a dorit a fi un festival itinerant, care să promoveze în zone importante ale județului cultura tradițională a țărilor participante, dar și ”zestrea” neamului nostru, folclorul fiind cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni și localități.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.