Bani de la Guvern sau de la CNI pentru construirea noului pod de la Crihalma?

Prefectul judeţului, Marian Rasaliu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, au anunţat miercuri că au finalizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind finanţarea de la bugetul de stat, din fondul pentru calamităţi naturale, a lucrărilor de construcţie la podul de la Comăna, scrie bzb.ro.
De altfel, în privinţa acestui proiect, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a anunţat că în cursul zilei de marţi a discutat la Bucureşti și cu vicepremierul Paul Stănescu. „Vom merge pe două direcţii. O primă variantă este construirea podului de către Compania Naţională de Investiţii prin subprogramul «Lucrări în primă urgenţă». A doua este aprobarea unei Hotărâri de Guvern privind finanţarea lucrărilor de la bugetul de stat, iar când va intra în vigoare actul normativ vom începe lucrările. Vom opta pentru varianta care avansează cel mai repede”, a declarat pentru bzb.ro, Adrian Veştea.

Până la reconstruirea podului, nu există încă o variantă de rezervă. Totuşi, până când se va putea circula pe un nou pod, preşedintele Consiliului Judeţean consideră că trebuie găsită o soluţie, pentru a evita ocolul de câteva zeci de kilometri, mai ales că în 15 septembrie încep şcolile. În plus, reprezentantul administraţiei judeţene a precizat că a discutat cu primarii din zonă şi urmează ca de la bugetul judeţean să se aloce bani pentru a se repara drumurile comunale care fac acum parte din ruta ocolitoare (între Crihalma şi Ungra, unde sunt drumuri de pământ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *