foto: arhiva

Miercuri, în jurul orei 10.30, au fost afișate și pe site-ul Ministerului Educației, rezultatele Bacalaureatului. La centrul din Făgăraș, la care au fost arondate liceele și colegiile din Făgăraș și Victoria, s-au înscris 391 de candidați.

Cele mai bune rezultate au fost obținute, ca în fiecare an, la Colegiul Național „Radu Negru“. Din cei 144 de candidați, doar 3 nu au reușit să treacă peste examenul maturității. Promovabilitatea la acest colegiu este 97,91%, situându-se în fruntea liceelor din Țara Făgărașului. Media cea mai mare a fost obținută de elevul Stanciu Radu, respectiv 9,7.

Pe locul 2, în funcție de procentul de promovabilitate, se situează Liceul I.C. Drăgușanu din Victoria. Din cei 42 de candidați care au susținut examenul maturității, 7 au fost respinși iar 2 nu s-au prezentat. Promovabilitatea la acest liceu este de 78,57%. Cea mai mare medie la BAC  a fost obținută de Sergiu Maier, respectiv 9,35.

Colegiul Național „Doamna Stanca“ a avut pe liste înscriși 85 de candidați. Din acest total, 3 nu s-au prezentat iar 18 au fost respinși. Promovabilitatea la acest colegiu este de 75,29%.  Ana Maria Boer a obținut media cea mai mare, respectiv 9,58.

La Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, promovabilitatea este de 57,14%. Din cei 35 de candidați înscriși la BAC, 14 au fost respinși iar unul nu s-a prezentat. Cea mai mare medie de la acest liceu a fost de 9,23 și a fost obținută de Ana Maria Ticulescu.

20% este promovabilitatea la Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat“ din Victoria. Din cei 20 de candidați înscriși, doar 4 au reușit să obțină note de trecere. Media cea mai mare a fost de 6.83 și a fost obținută de Jenea Iuliana.

13,04% este promovabilitatea la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“. Din cei 46 de candidați înscriși, 14 nu s-au prezentat, iar 26 au fost declarați respinși. Doar 6 au reușit să obțină note de trecere la BAC. Media cea mai mare a fost obținută de Săcăreanu Mihai, respectiv 7.05.

În schimb, la Colegiul „Aurel Vijoli“, niciun candidat nu a luat examenul de Bacalaureat. 19 candidați s-au înscris la examenul maturității, însă 6 nu s-au prezentat iar ceilalți 13 nu au reușit să obțină note de trecere.