Cod portocaliu de inundații pe Olt. Autoritățile locale iau măsuri preventive în cartierul Galați

Este cod portocaliu de inundații și pe râul Olt, în zona noastră până mâine la ora 16.00 și cod galben până în data de 3 iulie, ora 16.00. Reprezentanții Serviciului  Voluntari pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Făgăraș se întrunesc cu reprezentanții  ADPP, cu pompierii și cu reprezentații Salco Serv pentru a pregăti saci cu nisip în zona Galați, acolo unde în luna martie, apele Oltului au inundat mai multe case. Și acum, nivelul Oltului este destul de mare, iar poligonul din Galați a fost inundat.
Cod Portocaliu
Creşteri de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depăşirea cotelor de apărare, în intervalul 01.07.2018 ora 12:00 – 02.07.2018 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior amonte S.H. Hoghiz, (judeţele Harghita, Covasna şi Braşov), Siret – sector aval S.H. Lespezi (judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Prut – sector amonte Ac. Stânca Costeşti, (judeţul Botoşani). Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor enumerate anterior.
Cod Galben
În intervalul 01.07.2018 ora 12:00 – 03.07.2018 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior şi mijlociu (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu), Siret – sector aval confluenţă cu râul Suceava (judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut – sector amonte Ac. Stânca Costeşti, Jijia, Prut – afluenţii aferenţi sectorului amonte confluență Jijia (judeţele Botoşani și Iaşi). Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor enumerate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.