Apele au ieșit din matcă la Șinca Nouă și Șinca Veche

foto> brasovmetropolitan.ro

Între Șinca Nouă și Poiana Mărului, Valea Șincii a ieșit din matcă și  inundat Drumul Național 73A, în două locuri. Acesta a fost motivul pentru care reprezentanții Secției Drumuri Naționale Brașov împreună cu Poliția au decis închiderea drumului, pe tronsonul afectat până la ora 18.00.

Drumul este închis, dar nu e rupt. Valea este mare și trece peste Drumul Național DN 73A, în două locuri și preventiv a fost luată decizia închiderii drumului până ce apa se va retrage. “,a  spus Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

Și la Șinca Veche a ieșit Valea Crețu Șincii și a inundat  grădinile și terenurile oamenilor. Autoritățile au intervenit încă de la ora 6.00 și spun că apa este acum în scădere.

A ieșit Crețu Șincii, în Șinca Veche, în partea dinspre Ohaba și pe DN73A. Nu sunt probleme mari iar acum s-au retras apele și situația este sub control. Apa a inundat doar grădinile și terenurile extravilane. Nu avem gospodării inundate și pagube. Am intervenit încă de la ora 6.00, în această dimineață cu buldoexcavator și am curățat albia pârâului. Acum apa se retrage iar echipele sunt pe teren pentru a urmări ce se întâmplă“,a  spus Victor Bârlez, primarul comunei Șinca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.