Ansamblul „Junii Becleanului de pe Olt“, pe scena Festivalului Internațional din Muntenegru

Tradițiile populare românești au fost prezentate cu succes de Ansamblul Junii Becleanului de pe Olt,  pe scena unui festival internațional, desfășurat zilele trecute, în Muntenegru. Beclerenii au purtat cu mândrie drapelul României și au făcut cinste Țării Făgărașului peste hotare, la Festivalul Internațional de Folclor din Ulcinj, Muntenegru, din perioada 21-23 iunie, la care au luat parte ansambluri folclorice din Slovacia, Serbia, Croația, Kosovo, Ucraina, Turcia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina.

Am fost împreună cu Ansamblul Junii Becleanului de pe Olt la Ulcinj, la un festival internațional de folclor, la care au luat parte mai multe ansambluri din Muntenegru, dar și din alte state. Am participat la parada costumelor, a fost dansul prezentat de Junii Becleanului, cu o coregrafie nouă la dansurile specifice românești, cu dans de Banat, care a fost realizat cu ajutorul doamnei Maria Tîmbițaș, coregraf la Banatul, la fel și un dans de Făgăraș, care a făcut deliciul publicul. Am fost primiți foarte bine, mai ales că una din formații a fost la noi, la Festivalul Internațional, care s-a desfășurat în ianuarie“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Deplasarea s-a făcut și de această dată cu bani din buzunarul propriu al participanților.

Nu este pentru prima dată când beclerenii reprezintă cu succes Țara Făgărașului și România la acest festival și datorită evoluției de pe scenă, aceștia au fost invitați în această vară la un Festival Internațional în Kosovo, iar în toamnă, la un festival care se va desfășura în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *