Drăgușul a devenit  din nou gazdă pentru copiii care au parte de  educație liberă. Peste 800 de persoane au campat deja la Drăgușel și se bucură de viața oferită de tabăra  la munte, iar în zilele următoare sunt așteptați aici și alți adepți ai educației libere.  

 2017 a fost anul în care adepții educației libere au ales Drăgușul pentru tabăra organizată anual. Le-a plăcut atât de mult aici încât nu s-au mai gândit la o altă locație, iar luna aceasta au campat din nou la Drăguș. Mai mult, dacă anul trecut Tabăra Internaţională Anuală de Homeschooling a numărat în jur de 500 de persoane, anul acesta, la Drăguș au ajuns peste 800.

Ce înseamnă homeschooling, nu mai este o noutate pentru nimeni. Cu toții știm că înseamnă educație acasă. Adică copii care nu  merg la școală ci învață în propria casă  urmând sau nu programa școlară impusă.  O educație liberă de care se bucură mulți copii din întreaga lume. În fiecare an, copiii și părinții care au îmbrățișat acest sistem de învățământ  se întâlnesc într-o tabără. Încă de anul trecut a fost ales Drăgușul, iar anul acesta, aceștia, impresionați de liniștea și frumusețea peisajului, dar și de ospitalitatea oamenilor s-au întors în satul de la poalele munților Făgăraș. Astfel,  peste 800 de adepți ai educației libere, părinți și copii de la noi din țară, din alte țări ale Europei,   din SUA, Canada au campat la marginea satului făgărășean.

Anul trecut am fost contactat de organizatorii acestei tabere care, interesați de zona noastră ne-au spus că vor să campeze în zona de agrement de la Drăguș pentru o perioadă mai lungă de timp. Bineînțeles că am fost deschiși acestei solicitări. Anul acesta am fost contactați din nou pentru organizarea taberei. Am avut aceeași deschidere. Am încercat să le oferim cele mai bune condiții, să le punem la dispoziție tot ce le trebuie, curent electric,  dușuri cu apă caldă, toalete, etc. Ne bucurăm că se simt bine la noi, dovadă fiind faptul că sunt pentru a doua oară la Drăguș, într-un număr mai mare decât anul trecut. Mai mult, ne bucurăm că achiziționează produse locale din gospodăriile drăgușenilor ” a declarat primarul comunei Drăguș, Cornel Greavu.

Adepții educației libere se pare că au îndrăgit atât de mult Drăgușul încât nu se mai gândesc deloc să organizeze în anii viitori, tabăra în  alt loc.