Gheorghe Osalciuc: „Noi am făcut demersuri încă din 2016 pentru a fi tăiați acești arbori“

Doi bunici și nepoții lor au fost răniți astăzi, după ce un copac a căzut peste ei. S-a întâmplat la Sâmbăta de Jos, în apropierea hergheliei. În cădere, copacul bătrân de 100 de ani a avariat două mașini, o casă, dar și cablurile electrice din apropiere. Primarul comunei Voila, spune că din anul 2016 a făcut sesizare Consiliului Județean Brașov, că acești arbori reprezintă un pericol și că trebuie făcute demersuri pentru a fi tăiați.

Noi am făcut demersuri încă din 2016 la Consiliul Județean, pentru a fi tăiați acești arbori, pentru că am văzut că sunt un pericol.  Copacul nu era pe domeniul public local, ci la limita dintre Herghelie și Apele Române iar pentru tăierea lor sunt necesare tot felul de avize: de la Apele Române, de la Agenția de Mediu, de la cea Fitosanitară și de la Ministerul Culturii și nu s-au obținut. “, a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

„Astăzi, în jurul orei 13.40, pe DJ 105B, în localitatea Sâmbăta de Jos, un copac s- a prăbușit iar în cădere, acesta a avariat două vehicule, unul staționat și altul în mișcare, un imobil si cabluri de electricitate din apropiere.
De asemenea, doi adulti și doi copii, aflati in apropierea mașinii staționate au fost răniți și au fost transportati la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Circulatia este momentan deviata, copacul a fost îndepartat de pe partea carosabila dar inca nu s -a finalizat cercetarea la fata locului“, potrivit IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.