Procedura a fost suspendată o perioadă, după ce un ofertant a solicitat raportul de descărcare arheologică. Primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a precizat că a fost finalizată descărcarea arheologică, iar în următoarea perioadă va fi încărcat  raportul pe platforma electronică de achiziţii publice, astfel că va fi reluată procedura de atribuire. Potrivit acestuia, în timpul descărcării arheologice nu au fost făcute descoperiri care să necesite prelungirea acestei etape.

Pentru restaurarea Cetăţii Făgăraş, autorităţile locale au obţinut anul trecut o finanţare europeană prin  POR 2014 – 2020. Printre altele, prin acest proiect se vor realiza două podeţe de lemn peste şanţul de apărare, unul la intrarea principală, unde acum există o alee amenajată pe un val de pământ, iar celălalt pe latura de nord, unde era o intrare secundară. De asemenea, va fi reamenajat şi şanţul de apărare. Valul de pământ de lângă ziduri, rezultat în urma numeroaselor decolmatări ale lacului, va fi îndepărtat. Se va lucra şi la turnuri şi ziduri, vor fi amenajate ateliere, inclusiv unul de fierărie. După ce se vor termina lucrările, în cetate se vor desfăşura activităţi, iar turiştii vor vedea exact care era atmosfera în urmă cu mai multe sute de ani.
Valoarea investiţiei este estimată la 20.347.585 lei, din care 595.000 lei pentru proiectare, 154.700 pentru asistenţă tehnică, restul sumei reprezentând valoarea lucrărilor propriu-zise (sume inclusiv TVA).

Suntem si pe:
0