ANM: Ploi aproape în fiecare zi până pe 1 iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, respectiv în intervalul 18 iunie – 1 iulie. Sunt prognozate temperaturi ridicate în toate regiunile ţării, dar şi ploi puternice, care se pare că nu ne părăsesc în majoritatea regiunilor, cel puţin până la sfârşitul lunii iunie.
În Transilvania, în primele zile ale primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele termice vor creşte de la 23 de grade în prima zi, spre 29 de grade pe 20 şi 21 iunie. Apoi va avea lor o răcorire, iar temperaturile maxime în intervalul 23 – 29 iunie se vor situa în jurul unei medii de 24 de grade şi, abia spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, regimul termic va marca o creştere uşoară, spre 26…27 de grade. În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor fi de 14…15 grade, iar după data de 23 iunie vor marca o scădere, spre valori medii regionale de 10…11 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine relativ ridicată aproape pe întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar mai ales în intervalul 21 – 25 iunie. În jurul datei de 22 iunie ploile se vor semnala pe arii extinse şi cantităţile de apă pot fi mai însemnate.
La munte, temperaturile maxime vor marca o creştere uşoară, spre o medie de 19 grade în data de 21 iunie, apoi vor fi în scădere, spre 16 grade în 23 iunie, valoare ce va caracteriza întreg intervalul 24 – 29 iunie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză, maximele vor creşte uşor, spre aproximativ 17 grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemănătoare, astfel încât valorile minime vor creşte uşor până pe 22 iunie, când se vor înregistra 12 grade, în medie, pentru ca apoi să scadă până în jurul a 9 grade pe 23 iunie. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, nu vor mai fi înregistrate variaţii semnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.