În perioada 15-17 iunie, la Cheile Gradistei a avut loc o nouă editie a turneului “Dracula Cup”, organizat de clubul Steagu Roșu Brașov.

Făgărașul a fost reprezentat de către juniorii celui mai mare club de copii și juniori din Țara Făgărașului, mai precis de grupele de copii născuți în anii 2006 si 2008, pregătite de Cosmin Băcilă și Marian Margarit.

Prin evolutiile din teren, juniorii Royall-ului au demonstrat că pregătirea făcută, antrenamentele continue, munca staff-ului tehnic si eforturile conducerii administrative, nu au fost în zadar.

La categoria 2006, juniorii antrenati de Cosmin Băcilă au devenit campionii editiei din 2018 a “Dracula Cup”, reusind să câștige toate partidele până în finala cu Corona Brasov, acolo unde s-a ajuns la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 0-0.

Victor Ciungara, portarul Royall-ului,  avea sa fie eroul acestui meci, in care a aparat 3 penalty-uri. Datorita acestei evolutii, cat si pentru faptul ca atat timp cat s-a aflat intre buturile echipei de 2006 nu a primit niciun gol si a avut evolutii incantatoare, Victor a fost desemnat cel mai bun portar la aceasta categorie de varsta.
Lotul U12: Victor Ciungara, Octavian Sasu, Bogdan Trif, Daniel Zara, Comaniciu Marian, Nicolas Husea, Rares Papadie, Cătălin Suciu, Marius Caltea, Paul Ratzduca, David Blendea, Alex Tamarjan. Antrenor Cosmin Bacila.

La categoria mai mica, a celor nascuti in anul 2008, Royall a aratat la fel de bine, reusind ca prin evolutiile si prestatiile oferite sa demonstreze ca la Fagaras fotbalul poate redeveni ceea ce a fost odinioară.

Elevii lui Marian Margarit au devenit vicecampionii editiei din 2018, a cupei sus amintite, urmand o strategie interesanta si foarte de apreciat, in sensul ca la pauza fiecarui meci, antrenorul a schimbat intreaga garnitură de joc, indiferent de rezultat, oferind posibilitatea multor jucatori  nascuti in anul 2009 sa se afirme la o categorie mai mare de varsta. Ilie Sovaila a fost desemnat de organizatori ca fiind portarul turneului la acest nivel de varsta.
Lotul U10: Ilie Șovăilă, Deian Sofariu, Adi Burghea, Nicolas Codaia, Mateo Stama, Sergiu Olea, Patric Popa, Sebi Bruda, Cornel Mocanu, Justin Szabo, Sergiu Nandrea, Leo Tronciu. Antrenor: Marian Mărgărit.

Apreciez in mod deosebit evolutiile copiilor din ambele grupe. Ma bucur ca suntem pe un drum bun si demonstram la turneele la care participam in tara, că și la Fagaras exista fotbal juvenil. Asa cum am mai afirmat, cautam sa participam la turnee mari si importante, acolo unde avem posibilitatea de a ne masura fortele cu echipe foarte bune si totodata sa devenim foarte buni. Sunt mandru că Tara Făgărașului are astfel de copii muncitori si talentati care activeaza in cadrul clubului Royall. Multumesc sustinatorilor nostri si organizatorilor pentru invitatie.” , a declarat Alexiei Tronciu, presedintele clubului Royall Fagaras.