ALERTĂ METEO. Cod PORTOCALIU de ploi torenţiale în nordul României. Jumătate de ţară este vizată de vremea rea: cod GALBEN în 21 de judeţe

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu, valabilă până duminică la ora 21, fiind vizate judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, unde va ploua torenţial. O altă avertizare cod galben, pentru 21 de judeţe, intră în vigoare sâmbătă, ora 17.00

Prima avertizare, cod galben, de instabilitate atmosferică accentuată intră în vigoare sâmbătă, ora 17.00 şi este valabilă până duminică la ora 21.00.
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 17 – 17 iunie, ora 21

Fenomene vizate: pe arii relativ extinse instabilitate atmosferică accentuată;


       Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (16 iunie) și până în seara zilei de duminică (17 iunie) în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, temporar se vor semnala averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

A doua avertizare, cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă, la ora 21.00 şi este valabilă până duminică, ora 21.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 21 – 17 iunie, ora 21

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate;

Zone afectate: conform textului și hărții;

   În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60…70 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.