Astăzi a avut loc o  conferință de presă, la sediul PNL Făgăraș, prin care liderii locali ai partidului au ținut să prezinte principalele proiecte ale filialei locale. La conferință au participat Ioan Mareș, președintele PNL Făgăraș. Magda Cențiu, președ. TNL Făgăraș, Cornel Pintea, consilier local, Alexandru Mazilu, consilier local, Iulian Lascu, consilier local, Mircea Bobeș, consilier local și Silviu Hârsovescu, vicepreșed. PNL Făgăraș.

Unul din proiectele prezentate presei și care a debutat în urmă cu două luni este cel legat de susținerea antreprenoriatului din zona noastră și crearea de locuri de muncă. În acest context, PNL Făgăraș a încheiat protocoale de colaborare cu Camera de Comerț Balcanică și Asociația Exino, privind accesarea de fonduri europene nerabursabile prin programul: Start Up Plus.

Prin acest proiect se dorește finanțarea unor afaceri non -agricole, în limita a 40.000 euro/fiecare, bani nerambursabili. Două condiții au fost necesare ca aceste start-up-uri să se desfășoare în regiunea centru, mai exact Municipiul Făgăraș , dorindu-se astfel și contribuirea la dezvoltarea economică locală, dar și crearea de locuri de muncă, minim 2 pentru fiecare start-up. Astfel, în urma a două sesiuni de informare, una vizând special persoanele inactive, au fost depuse în total 42 de aplicatii. Următorul pas îl constituie urmarea unui curs de competente antreprenoriale, care se va desfășura în perioada 2-14 iulie și unde cursanții vor învăța să lucreze la planul de afaceri. Aș dori să menționez că acest proiect nu a implicat și nici nu va implica nici un fel de costuri pentru aplicanți si de asemenea, s-a adresat tuturor celor care doresc dezvoltare profesionala, indiferent de culoarea politica“, a spus Magda Cențiu, președ. TNL Făgăraș.

Tot în parteneriat cu Camera de Comerț Balcanică și Institutul Diplomatic „NICOLAE TITULESCU“ , organizația TNL Făgăraș a pus la dispozitia tinerilor sub 35 de ani, cursul de Diplomatie Comercială si Arbitraj, destinat celor interesati de domeniul diplomatic, relatii international, si arta negocierii . Astfel , in data de 10 mai, o grupa formata din 20 de tineri a început cursurile acestui institut, urmând ca weekendul acesta, să plece în Bulgaria la Veliko Tarnovo, la un workshop, în cadrul Forumului Economic Internațional.