Potrivit meteorologilor, în săptămâna 11-17 iunie sunt așteptate temperaturi ridicate, dar și furtuni, vijelii puternice și descărcări electrice.

Maximele vor oscila ușor, de la o zi la alta, în jurul valorii de 28 de grade. Nici media valorilor termice nocturne nu va avea variații semnificative, urmând să scadă ușor, de la 15…16 grade în 11 și 12 iunie, spre 13…14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie. Fenomene specifice instabilității atmosferice, averse local însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină, se pot semnala în orice moment, cu o probabilitate mai ridicată luni, miercuri și vineri.

În Transilvania, temperaturile maxime vor avea medii de 25…26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Temperaturilor minime se vor situa în jurul valorilor de 12…13 grade în fiecare noapte. Probabilitatea de apariție a averselor local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalul 11- 15 iunie.

La munte, în această săptămână, media temperaturilor se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, dar vor fi prezente și ploi, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

sursa:brasovtv.com