Cânt și joc la Beclean. In memoriam Maria Trîmbițaș – Țușca

foto: facebook

Duminică, 10 iunie, de la ora 17.00, la Căminul cultural din Beclean va avea loc un spectacol de dansuri și cântece, spectacol organizat în memoriam Maria Trîmbițaș, care a plecat dintre noi, în urmă cu câteva zile și care a fost sufletul ansamblului.

Cu ansamblul nostru folcloric Junii Becleanului de pe Olt, în 10 iunie, la orele 17.00 va avea loc un spectacol, care este intitulat „Cânt și joc la Beclean“ și este dedicat doamnei Maria Trîmbițaș, care a fost sufletul acestui ansamblu și de câteva zile nu mai este printre noi. Îi purtăm cinstea cuvenită și îi dedicăm acest spectacol dânsei“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Exemplu de omenie și respect față de scenă și public, Maria Trîmbițaș (Țușca) a plecat astăzi(29 mai) din lumea cu dor în lumea fără de dor! Dansator profesionist al Ansamblului Banatul din Timisoara, pășește pentru prima dată pe scena folclorului în anul 1967, în cadrul Ansamblului Doina Banatului din Caransebeș, pentru ca mai apoi să fie alături de colegii ei de scenă la înființarea Ansamblului Profesionist Banatul din Timisoara in anul 1970. Urcă pentru ultima dată pe scenă, alături de colegii de o viață, în anul 2014 in cadrul Festivalului Tradiții la Români. Energia debordantă și dragostea față de arta populară o fac să fie colaboratoare a Ansamblului Junii Becleanului de lângă Făgăraș până în ultima clipă a vieții sale.
Multumim pentru contribuția pe care ai avut-o la formarea și dezvoltarea Asociației Pro Datina. Ne-ai învățat ce înseamnă respectul față de scenă, față de artă, față de public, față de artiști. Multumim pentru tot!,
au scris reprezentanții Asociatiei PRO Datina, pe pagina de socializare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.