Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură Făgăraș a transmis un comunicat de presă prin care adresează președintelui Consiliului Județean mai multe întrebări, după ce proiectul „Uniți în centru“,depus pentru cofinanțare la CJ, nu a primit finanțare.

„Domnule președinte Adrian Veștea,

Pr. Constantin Necula spunea, într-un gând la miez de noapte, următoarele:

         ”Am ajuns să fim certați pentru credință, pentru că mai credem în valorile unui neam, să ne rânjească a superioritate toate ratările culturale ale formărilor anticreștine. Fie! Declarați măcar cod roșu de Centenar! Anunțați că nu vă mai pasă, că suntem indezirabili în fluxul spre cimitirul moralei înspre care ne mânați. Știm atâta istorie cât să înțelegem că suntem datori cu moartea. Noi știm și Cine ne așteaptă în Taina Împărăției pe care o negați cu faptele, cu atitudinile, cu mentalitățile în numele cărora slujiți. Suntem aici. Gata să murim de vreme ce vreți să ucideți tot ce iubim. Vă asumați uciderea din culpă a idealurilor pentru care s-a născut România Mare?” ( http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/cu-totii-suntem-asemeni-florilor-pe-moarte-mereu-134869.html)

Aș dori să vă adresez următoarele întrebări:

1.Stiți cum spune melodia ”Transilvanie frumoasă”?

”Sari Brașovule bătrâne/ Că vin trupele române/ Sari și tu, măi Făgăraș!/Că-s trupe de românași/Săriți și voi șapte sate/Săriți șaptezeci și șapte!”

  1. Stiți că la Tabăra de Muzică Țara Făgărașului s-au înscris 160 de copii în doar 3 zile și limita este de 200?
  2. Stiți că portul popular este emblema identității noastre naționale?
  3. Stiți că portul popular din Țara Făgărașului este diferit în fiecare sat?
  4. Stiți că tinerii poartă costumul popular cu mândrie pentru că au învățat asta de la bătrânii satului?
  5. Stiți cu câtă bucurie vin acasă, la sfârșit de săptămână, tinerii plecați în toate colțurile țării pentru repetițiile Ansamblurilor Junii Becleanului, Șinca Nouă și Plaiurile Jibertului?
  6. Știți cu câtă mândrie poartă costumul popular și interpretează melodii populare autentice doamnele din corurile parohiale din comunele Lisa, Drăguș, Ucea?

Domnule președinte, Țara Făgărașului nu este second hand –ul județului!“ a transmis Diana Gribincea Popa – manager Casa municipală de Cultură Făgăraș

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Făgărașului și-a exprimat nemulțumirea privind acest concurs de proiecte și spune că nici contestația depusă nu i-a ajutat, ci mai mult a depunctat proiectul depus de Casa Municipală de Cultură, în valoare totală de 200.000 de lei. Edilul șef crede că selecția nu a fost corectă. În acest caz, spune că va acționa în judecată Consiliul Județean Brașov.

Făgărașul depunctat la cultură. Primarul vrea să se facă dreptate în instanță