DECIZIE IMPORTANTĂ – CFR-ul, obligat să pună bariere la toate trecerile cu cale ferată

foto: Stiri Alba

Trecerile la nivel de cale ferată vor avea bariere. Asta a decis Camera Deputaților printr-un proiect de lege care obligă CFR-ul să facă acest lucru. Este vorba despre trecerile la nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor europene, precum şi ale drumurilor naţionale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere.

„Trecerile la acelaşi nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor internaţionale „E” (mai corect spus drumuri europene – n.red.), precum şi ale drumurilor naţionale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere realizate de către administratorul căii ferate, cu avizul administratorului drumului şi al poliţiei rutiere”, se arată în acest proiect. Încălcarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 50.000 de lei la 250.000 de lei, aplicată administratorului căii ferate.

 Un alt articol al proiectului precizează că administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor la acelaşi nivel cu calea ferată prin curăţarea vegetaţiei pe o rază de 150 de metri măsurată din intersecţie. Încălcarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 30.000 de lei la 150.000 de lei, aplicată administratorului căii ferate.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect, iar el a fost adoptat şi de Senat. În fiecare an au loc între 50 și 100 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată în urma forțării trecerii de către autovehicule.
Sursa www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.