foto: arhiva

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus demararea unei acțiuni tematice de control la nivel national, în perioada 24 mai – 3 iunie, interval în care sunt minivacanțele prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor și a Zilei Copilului, scrie mytex.ro.

Scopul acestor controale este de a preveni apariția unor episoade de toxiinfecție alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătăţii consumatorilor.

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

În judeţul Braşov, controalele vor viza în special unităţile de alimentaţie publică din zonele de interes turistic (Bran – Moieciu, Predeal, municipiul Braşov – inclusiv Poiana Braşov etc.).

Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul în care sunt respectate cerințele de igienă și întreţinerea spaţiilor, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, corectitudinea etichetării şi a marcării acestora, condițiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea și comercializarea produselor alimentare etc..

Cetățenii care vor să sesizeze nereguli în domeniul siguranţei alimentelor au la dispoziţie numărul de telefon al Call Center–ului ANSVSA – 0800 826 787 – care poate fi apelat non-stop, gratuit, din orice reţea de telefonie.