I.S.U. Braşov organizează etapele judeţene ale concursurilor tehnico – aplicative pentru elevi

 

  În zilele de 19 şi 20 mai a.c. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov organizează etapele judeţene ale concursurilor tehnico -aplicative pentru elevi “Prietenii pompierilor”, “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Acestea se vor desfăşura după următorul program:

  • Sâmbătă, 19 mai a.c., începând cu ora 0900, pe Arena “Ion Ţiriac” se va desfăşura etapa judeţeană a concursului “Prietenii pompierilor”;
  • Duminică, 20 mai a.c., începând cu ora 0900, la Sediul 2 al inspectoratului, situat pe Str. Şcolii, nr. 4, se va desfăşura etapa judeţeană a concursului“Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La aceste concursuri participă elevi de gimnaziu şi de liceu, aparţinând şcolilor generale şi liceelor din judeţul nostru, câştigători ai etapelor locale. Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi se organizează, pe etape, de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, şi al unităţilor subordonate. Concursurile au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi de protecţie civilă şi se organizeaza având ca obiective: dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzatoare în rândul elevilor; formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trasături morale, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play; dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru; dezvoltarea  atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre. Câştigătorii etapei judeţene vor reprezenta judeţul Braşov la etapa naţională.

Le urăm succes tuturor participanţilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.