Barieră la podul de la Crihalma. Oamenii așteaptă cu disperare construirea noului pod

Situație disperată pentru locuitorii comunei Comăna. Podul de peste Olt, distrus în urma inundațiilor din luna martie, nu mai prezintă siguranță, motiv pentru care a fost restricționată circulația autovehiculelor. Pentru a împiedica acest lucru s-au montat și bariere la capetele podului. Consiliul Județean Brașov are în lucru proiectul tehnic pentru construirea unui pod nou din beton. Însă până va fi finalizat noul pod, oamenii din Crihalma, Ticușu Nou și comuna Ticuș sunt nevoiți să facă un ocol de 30 de kilometri, pe la Ungra pentru a ajunge la Comăna.

După cum bine știți, în urma precipitațiilor din luna martie, podul care face legătura între satele Comăna de Jos și Crihalma a fost grav deteriorat. Acest pod este în proprietatea Consiliului Județean Brașov, care a comandat o expertiză, cu ajutorul căreia să afle dacă se mai poate permite traficul. Din păcate pentru noi toți, concluzia a fost că podul nu mai prezintă siguranță și nu se mai poate circula pe el. În consecință, Consiliul județean Brașov a hotărât să monteze bariere la capetele podului, pentru a nu mai permite accesul mașinilor, indiferent de tonajul lor.  Mai este permisă doar trecerea pietonilor. Nimeni nu și-a dorit acest lucru. Cetățenii satelor Crihalma , Ticușu Nou , cât și cei din comuna învecinată Ticuș, ne vedem în situația de a ocoli pe la Ungra , în loc de 2 km , vom face 30, nu e normal dar nu avem ce face. Consiliul județean are în lucru proiectul tehnic pentru construirea unui pod nou din beton care va fi finalizat în această lună, după care datorită faptului ca suntem în situație de alertă , instituita de Prefectura Brașov, procedurile de alegere a firmei care va executa noul pod vor fi mult mai scurte. Avem promisiunea fermă a președintelui Adrian Vestea , că va construi în cel mai scurt timp noul pod. Până atunci fac un apel ferm la toți locutorii comunei sa aibă răbdare și înțelegere. Îi rog pe cei foarte supărați sa nu deterioreze barierele montate pentru că următorul pas va fi decopertarea podelei și atunci nu vom mai putea trece nici pietonal și va fi și mai rău. Vă rog să aveți încredere ai un pic de răbdare și VĂ PROMIT că nu mai am liniște și voi face tot ce e omenește posibil ca aceasta situație neplăcuta sa dureze cât mai puțin!“, a scris pe contul de socializare Viorel Grusea, primarul comunei Comăna. 

Oamenii sunt disperați. Cei care fac naveta sunt nevoiți să facă un ocol de 60 km, zilnic.

„Ne chinuim așa din martie. Cine ne suportă nouă cheltuielile. Ca să ajung la Comăna de Jos fac, în loc de 2 kilometri, 30 dus, 30 km întors, ca un drum de Brașov. Plus că este un drum de piatră, pe unde ocolim, pe la Ungra iar consumul este mult mai mare. Nu mai câștigăm nimic, toți banii îi dăm pe navetă“, ne-a spus un localnic din Crihalma.

Părinții sunt și ei la capătul răbdării, mai ales cei care au copiii la școală în Făgăraș. Aceștia sunt nevoiți să se trezească în fiecare dimineață la ora 5.00,pentru a ajunge în timp util la școală.

De ce nu s-a reparat podul până o să facă altul nou? Suntem curioși când vom avea un pod nou. Ne chinuim noi, ne chinuim și copiii. Cât va dura această situație“, a mai spus alt localnic din Crihalma.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.