Cu ei ne mândrim! La 31 de ani, o făgărășeancă coordonează o echipă solidă, cross-countries

La doar 31 de ani, o făgărășeancă coordonează o echipă cross-countries, răspunzând de calitatea livrării serviciilor IT în cadrul unei companii multinaționale din domeniu. Este vorba de Ligia Gușeilă, absolventă a Colegiului Național „Doamna Stanca“, în prezent având rolul de Delivery Project Executive, în cadrul unei companii IT.

Absolventă a Colegiului Național „Doamna Stanca“ din Făgăraș, profilul Matematică-informatică, cu predare în limba germană, anul 2006, Ligia Gușeilă a urmat studiile universitare la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, în limba engleză din Brașov și masterul de Științe Avansate în Automatică  și Tehnologia Informațiilor a Universității Transilvania din Brașov. Actualmente este doctorand la Universitatea Transilvania din Brașov.

Pasionată de tehnologia IT, dar și de lucrul cu oamenii, Ligia a avut șansa să îmbine atât cunoștințele dobândite în anii de școală, cu experiența în IT și leadershipul, într-un mediu multicultural.

Am avut șansa de a lucra pentru doi giganți din lumea IT, care reprezintă și astăzi puncte de referință în domeniul în care lucrez : IBM – companie IT cu o existență de peste 100 de ani în domeniul IT, cercetare și invenții tehnologice IT la nivel mondial (printre care și primul calculator), dar și Microsoft – care a schimbat modul în care astăzi lumea interactionează cu un PC, prin sistemul de operare Windows. 

Povestea mea începe cu un stagiu de practică la Microsoft GTSC în București, în vara anului 2009, unde am practicat și învățat tehnologiile Microsoft SQL, fiind încă studentă în anul 3 de facultate. Mediul colaborativ și profesionist în care am lucrat m-a făcut să îmi doresc o carieră într-o corporație de nivel mondial în IT. Practica urmată mi-a și deschis ușa către un job în cadrul companiei Microsoft la București. Întrucât însă am decis să continui studiile de master la Brașov, am aplicat aici în iulie 2010 pentru un post la IBM pe tehnologia SQL, pe care l-am și obținut. Primul rol avut în IBM a fost de inginer specialist IT, urmând ca ulterior să avansez în cunoștințe și experiență în cadrul aceleași companii: în 2012 m-am orientat către Management IT și am dobândit un rol de Transition Manager pentru un client din industria automotive“, ne-a spus Ligia Gușeilă.

Jumătatea lui 2012 a venit cu o nouă provocare pe care a îmbrățișat-o, asumându-și rolul de Service Delivery Manager, în cadrul proiectului.

„Am preluat conducerea celui mai mare cluster de aplicații software din proiect, coordonând și formând de-a lungul anilor o echipă solida cross-countries.

Experiența multiculturală, dar și munca în echipa, relația bună cu clientul, experiența dobândită dar și încurajarea leaderilor din cadrul companiei m-au motivat să continui în direcția de IT Service Delivery Management. Astfel, în anul 2016 am preluat responsabilitatea livrării serviciilor IT a întregului proiect, cu o echipa ampla“, ne-a mai povestit Ligia.

În anul 2017 s-a mutat în Germania, la München, iar astăzi coordonează o echipă extinsă, în mai multe țări.

În 2017 am evoluat în rolul de Delivery Project Executive (DPE), preluând astfel responsabilitatea livrării, financiară și managementul proiectului – un nou capitol pe care l-am întâmpinat cu același curaj, cu drag de oameni și tehnologie, ca și în anii anteriori. Atunci m-am și mutat în Germania, pentru mine – un oraș de suflet, simbol al experienței și al dezvoltării personale.

Astăzi, din rolul meu de DPE răspund de calitatea livrării serviciilor IT, in paralel lucrând și cu tehnologii cognitive și mecanisme de automatizare. Am plăcerea să lucrez cu o echipă de oameni specialiști în domeniul IT, creativi și minunați, pe care îi ghidez în carieră, dar și cu manageri cu care mă consult permanent, învățând mereu unii de la ceilalți. Îmi place spiritul tânăr, creativitatea, dar și inovațiile venite dinspre echipa, și totodată mă bucur de sprijinul managerilor cu mai multă experiența ca mine, care îmi sunt mentori– probably the best team I could ever imagine“, ne-a mai spus făgărășeanca.

Pe lângă munca depusă, Ligia este recunoscătoare și Făgărașului și în special profesorilor care i-au îndrumat pașii. Spune că locul natal îl poartă tot timpul în suflet, oriunde călătorește iar clipele petrecute în tihna Munților Făgăraș, alături de familie și de oamenii calzi sunt acum mai prețioase ca niciodată deoarece „acum simt că într-adevăr timpul nu mai are răbdare“.

„Făgărașul este orașul pe care îl port în suflet, oriunde călătoresc, odată cu familia mea minunată și iubită, profesorii care mi-au călăuzit pașii pe parcursul anilor de școală, de la care am învățat și care m-au ajutat să fiu omul de astăzi – le mulțumesc și le sunt recunoscătoare.

Îmi sunt dragi foștii profesori, pe care îmi place să îi revăd ori de câte ori am ocazia și care au rămas în sertarul cu amintiri valoroase din sufletul meu, cărora le sunt recunoscătoare pentru încurajările și învățăturile oferite. Îmi amintesc cu bucurie de pregătirile pentru olimpiadele de limba romană, germană sau fizica, de orele de istorie si geografie, dar și matematică și științe aplicate.

Mă bucur mai presus de orice de fiecare clipă din timpul petrecut alături de familie și de bunicile mele, în tihna Munților Făgăraș, a orașului meu natal, înconjurată de oamenii calzi de aici. Acestea sunt pentru mine momente prețioase, deoarece acum simt ca într-adevăr “timpul nu mai are răbdare”, a încheiat Ligia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.