Cu viața mea, apăr viața

Elevii făgărășeni de la trei instituții de învățământ, Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, Colegiul Național „Doamna Stanca“ și Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ au participat astăzi la faza locală a concursului organizat de ISU BRAȘOV „Cu viața mea, apăr viața“.  Pentru acest concurs, elevii se pregătesc și învață ce înseamnă să acorde primul ajutor, ce înseamnă situația de urgență și multe alte lucruri legate de protecția civilă.

Astăzi are loc concursul elevilor făgărășeni, cu tematică de protecție civilă și se numește „Cu viața mea apăr viața“, faza locală, urmând ca săptămâna viitoare, în weekend să aibă loc faza județeană. Avem participanți echipe de la gimnaziu și echipe de la liceu. Concursul este foarte util pentru că este unul tehnico-aplicativ și aprofundează cunoștințele despre situațiile de urgență, semnale de alarmare și spunem noi, că elevii sunt mult mai receptivi decât adulții și prin elevi, țintim și spre adulți“, ne-a spus Viorel Harabagiu, de la Compartimentul Protecție Civilă, din cadrul Primăriei Făgăraș.

„Din partea școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“, ne-am prezentat astăzi cu un echipaj de patru elevi, suntem singurii participanți la nivel local, din partea școlilor generale, la acest concurs „Cu viața mea, apăr viața“ , organizat de ISU Brașov. Sperăm și suntem siguri că vom realiza și vom avea peste 16 răspunsuri corecte pentru a ne califica și la etapa județeană a acestui concurs“, ne-a spus Mihaela Tatu, prof. la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“

Faza județeană a concursului va avea loc săptămâna viitoare și pe lângă partea teoretică a concursului, cei care se vor califica la această etapă vor susține și o parte practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.