„Vreau să fiu antreprenor!“- sesiune de informare la Făgăraș pentru persoanele active

Organizația PNL Făgăraș vine în sprijinul dezvoltării antreprenoriatului făgărășean, printr-un proiect care vizează  finanțare nerambursabilă a 40.000 euro pentru fiecare întreprindere nou înființată. Ieri, la Casa Municipală de Cultură a avut loc o sesiune de instruire , susținută de reprezentanții asociației EXINO,  în vederea dobândirii competențelor practice pentru elaborarea unui plan de afaceri ce are ca scop final demararea unei activități independente. Aceasta este cea de-a doua sesiune de informare, săptămâna trecută fiind prezente la sesiunea de informare, persoanele inactive, în număr de 14. La cea de-a doua sesiune au aplicat 25 de persoane active.

Prin doctrina Partidului Național Liberal, organizația PNL Făgăraș a dorit să vină în sprijinul antreprenorilor făgărășeni și am organizat o sesiune de informare cu privire la accesarea fondurilor prin programul Start UP centru. Sunt prezenți colegii noștri colaboratori de la Asociația Exino și din partea PNL Făgăraș, domnul Nelu Mareș, în calitate de președinte iar eu, Magda Cențiu, în calitate de coordonator, alături de Silviu Hârșovescu, vicepreședinte PNL Făgăraș“, ne-a spus Magda Cențiu, președinte TNL Făgăraș.

Tot ce am făcut eu prin natura funcției și a relațiilor pe care le am la Brașov, sunt directorul general al Parcului Industrial Metrom, Brașov, am încercat să aduc niște bani pentru comunitatea făgărășeană“, a spus Silviu Hârșovescu, vicepreședinte PNL Făgăraș.

Bugetul acestui proiect Vreau să fiu antreprenor“ – Start – Up Transilvania – incubatoare de afacerieste dedicat asigurării instruirii antreprenoriale pentru minim 40 de persoane din Municipiul Făgăraș, selectarea a  37 de planuri de afaceri, susținerea înființării firmelor pentru inițiatorii acestor planuri de afaceri și finanțarea planurilor de afaceri cu o sumă de maxim 40.000 euro per proiect.

Scopul proiectului  echipei PNL  Făgăraș este susținerea dezvoltării antreprenorialului în sectoarele non agricole din zona urbană a Făgărașului , dezvoltarea economică a regiunii dar și  crearea  a minim 74 locuri de muncă.

Proiectul face parte din Programul Operațional Capital Uman – Parteneriat Regiunea Centru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.