Video. Misiune cu succes a pompierilor. Căpriorul a fost salvat din apele Oltului

Misiune cu succes pentru pompierii făgărășeni, care au reușit în această dimineață să salveze un căprior căzut în apele Oltului. Salvatorii au fost solicitați în această dimineață pe numărul de urgență 112, de un angajat al barajului de la Dridif, după ce bărbatul a zărit în apele Oltului o căprioară. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială, un echipaj SMURD și o barcă pneumatică. Au reușit să salveze căpriorul de aproximativ 3 ani și l-au transportat la un medic veterinar pentru că avea o plagă destul de adâncă, la nivelul unui picior. Căpriorul a fost apoi eliberat într-o pădure din zona Hurezului.

L-am scos din apă și l-am dus la veterinar pentru că avea o plagă mai adâncă și l-am eliberat la Hurez. Era un căprior de aproximativ 3 ani“, ne-a declarat lct.col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Nu este pentru prima dată când pompierii salvează animalele care sunt în pericol, fie ele domestice sau sălbatice. Anul trecut, o vacă a fost salvată după ce a căzut în apele Oltului, în zona barajului de la Voila. În trecut, au salvat și o barză care a rămas blocată pe turla unei biserici. Pompierii au fost alertaţi de oamenii care au observat că barza era rănită. Înaripata a rămas captivă pe turla bisericii evanghelice, după ce una dintre aripi i s-a înfipt în vârful paratrăsnetului. Pompierii au intervenit rapid, iar unul dintre militari a avut parte de o operaţiune la aproape 50 de metri înălţime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.