Iubitorii de artă, invitați la vernisajul expoziției, semnată de arhitectul Gheorghe Leahu

foto: http://arhitectura-1906.ro

Joi, 10 mai 2018, de la ora 12.00, iubitorii de art sunt invitați la vernisajul expoziției de acuarelă, arhitect Gheorghe Leahu. Născut la 10 mai 1932, în Basarabia, Gheorghe Leahu se stabilește, după 1940 împreună cu familia, în Făgăraș, unde urmează cursurile Colegiului National ,,Radu Negru” si apoi pe cele ale Facultății de arhitectură ,,Ioan Mincu” București.
Are o bogată activitate profesională, este autor al unor proiecte de unicate și mari ansambluri de locuințe, precum și restaurări din Centrul Istoric din zona Lipscanilor București.
S-a remarcat în publicistică, fiind autorul a 19 albume de arhitectura. Este considerat un creator de patrimoniu arhitectural cultural si a fost răsplătit cu numeroase premii și distincții la nivel național.
A realizat sute de acuarele cu subiecte de arhitectura si a fost invitat la numeroase expozitii personale de acuarela în multe tari si orase ale lumii.
Cele 33 de acuarele, despre care scriitorul Alex Stefanescu spunea care sunt ,,o exuberanta a formelor, un prea-plin de culoare si lumina si care tind sa transforme fiecare moment din viata străzii intr-o sărbătoare” , vor fi donate Muzeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.