De luna aceasta, polițiștii vor putea dispune suspendarea înmatriculării

De luna aceasta, poliţiştii vor dispune suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecția tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă sau în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Operaţiunea de suspendare a înmatriculării va intra în vigoare din 20 mai, alături de alte prevederi care modifică şi completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice din România.

Suspendarea înmatriculării constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumurile publice.

„Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecția tehnică periodică nu este valabilă. În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecție tehnică periodică a expirat, pe lângă sancțiunea contravențională principală vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație. Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, agent şef Gabriela Dinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Suspendarea înmatriculării se va aplica și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. În acest caz, suspendarea va înceta la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenție și se va sancționa cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.