Produse cosmetice, Natural Beauty, realizate la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

Ce poate fi mai plăcut la orele de curs decât să pui în practică teoria și mai mult decât atât să realizezi cu propriile mâini produse cosmetice. De un astfel de proiect se ocupă, în această perioadă, elevii de la Dr. Ioan Șenchea, îndrumați de profesorii lor, în cadrul proiectului finanțat prin programul Științescu al Fundației Comunitare Țara Făgărașului, intitulat „Natural Beauty“.  Elevii au aflat în acest fel, o altă față a chimiei, a biologiei, în corelație cu alte științe, concretizate în obținerea de astfel de produse.

Motivul principal pentru care credem că este important acest proiect este acela că poate să-i conștientizeze pe elevi că învățătura, mai ales științele sunt interesante, practice și utile, că putem greși un experiment și să-l reluăm până reușim. Astfel de proiecte au salvat nenumărați elevi care au văzut că orizontul este mai larg, că-și pot găsi în lumea aceasta un loc mai bun. La fel sperăm să fie și experiența elevilor implicați în proiectul „Natural Beauty Șenchea”, a spus Laura Pop, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

„Suntem la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“, în compania doamnelor profesoare Luminiția Husac și Gabriela Talabă, care sunt inițiatoarele și autoarele proiectului Natural Beauty. Acum suntem împreună cu trei clase de liceu, două de a IX-a și una de a XI-a care participă la debutul acestui proiect. Copiii fac cunoștință cu ceea ce se va întâmpla pe parcursul proiectului care durează până în luna august, când va fi evenimentul final. Doamnele profesoare împreună cu un grup de elevi vor face niște creme  de față, balsam de buze, toate naturale. Țin să recunosc că deși locuiesc în Făgăraș și am făcut școala aici, nu am pășit niciodată pragul acestui liceu,și am fost plăcut impresionată de cum arată clasele, curtea liceului, totul foarte îngrijit și o să revin cu mare plăcere la următoarele evenimente“, ne-a spus Cristina Munteanu, manager programe la Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

În cadrul acestor ateliere de lucru, elevii  vor creea 3 rețete de balsam buze, 3 creme cosmetice pentru mâini și față, 2 parfumuri și 2 deodorante solide în laboratorul școlii, cu scopul de a transmite altor elevi cunoștințele științifice teoretice și practice dobândite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.