Porți deschise la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

 Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ și-a deschis  astăzi porțile tuturor elevilor clasei a opta, care vor să învețe din anul școlar viitor aici. Zeci de elevi de la școlile  din Ucea, Viștea, Lisa și Hârseni au vizitat instituția de învățământ, au făcut cunoștință cu elevii și cadrele didactice. În plus, au avut ocazia să vadă atelierele, serele și laboratoarele instituției.

Nu mai este o noutate faptul că meseriile încep din nou să fie o brățară de aur. Lipsa personalului calificat în diverse meserii este o problemă la nivel național și bineînțeles și la nivel local. Acesta este și motivul pentru care școlile de meserii sunt din ce în ce mai căutate. Astăzi, la Liceul Șenchea, un liceu tehnologic, au fost primiți oaspeți. Elevii claselor a opta au venit în vizită pentru a vedea școala și pentru a cunoaște oferta de școlarizare. Cadrele didactice împreună cu elevii de la Șenchea au pregătit mai multe activități pentru invitați.

Și mâine sunt așteptați elevii claselor a opta din alte școli, în vizită.

În săptămâna 2-4 mai, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ organizează „Săptămâna porților deschise“, eveniment la care  toți absolvenții claselor a VIII-a din Făgăraș și împrejurimi sunt invitați alături de profesori, părinți să calce pragul liceului pentru a vedea cum decurge o zi din viața liceenilor. Cu această ocazie, elevii vor face cunoștință cu elevii, profesorii liceului și totodată vor fi puși în temă în legătură cu baza și dotarea materială a școlii gazdă. Elevii care au vizitat deja liceul au fost deosebit de încântați de oferta educațională, bogată, pe care școala . o pune la dispoziție . Această ofertă este una vastă, adaptată nevoilor comunității făgărășene și nu numai“, ne-a spus Laura Pop, directorul adj. al Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

Pentru anul școlar 2018-2019, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ are două clase pentru cursuri la zi, respectiv Economic- 28 de locuri și Industrie alimentară-28 de locuri.

Pentru Școala Profesională sunt disponibile următoarele specializări:

  • Mecanic auto -14 locuri
  • Horticultor 14 locuri
  • Lucrător hotelier -14 locuri

De asemenea, în oferta școlară au fost incluse și o clasă de a IX-a  de Științe Sociale, pentru învățământul cu frecvență redusă și o clasă de a IX-a pentru Învățământul Seral.

Școala Profesională – Învățământ dual:

  • Mecanic auto: 14 locuri
  • Brutar patiser preparator produse făinoase: 14 locuri
  • Bucătar: 14 locuri
  • Comerciant vânzător: 14 locuri
  • Lucrător în agroturism: 14 locuri

Elevii care vor să-și continue pregătirea și după finalizarea liceului pot opta pentru școala postliceală pentru clasa de Tehnician electromecanic- auto 28 locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.