Elevii din județ s-au întrecut astăzi în cadrul Junior Șenchea Chef

A devenit deja tradiție ca micii bucătari de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ să se întreacă în cadrul unui concurs de gătit. Numai că de anul trecut, acest concurs a devenit unul județean, așa că elevii de la Șenchea s-au întrecut cu echipe de la licee similare din Brașov, Codlea și Făgăraș, în cadrul Junior Chef Șenchea.

 Echipe de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ din Făgăraș, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ din Brașov, Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți“ din Codlea și Colegiul „Aurel Vijoli“ din Făgăraș s-au întrecut astăzi în cadrul celei de- a doua ediții județene a concursului de gătit „Junior Șenchea Chef“. Elevii de la clasele cu profil de alimentație au vrut să le demonstreze juriului, dar și tuturor celor prezenți că reușesc de pe acum să impresioneze prin preparatele lor culinare.

„Astăzi, noi am preparat file de păstrăv, învelit în porumb și cu garnitură de legume trase la tigaie. Pe lângă am mai preparat ciuperci umplute, învelite în bacon“, ne-a spus o elevă a Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

 

„Suntem de la Colegiul Aurel Vijoli. Am venit la concurs cu echipa „furnicuțele“. Astăzi, pregătim Gordon Bleu cu cartofi la cuptor și salată de varză și gustare caldă: clătite cu ciuperci. În timp scurt, cred că acești copii au reușit să facă preparate deosebite“, ne-a spus Maria Călin, prof la Colegiul „Aurel Vijoli“.

 

 

Suntem de la Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți“ din Codlea și am venit să preparăm pui corsaire  cu ciupercuțe și mămăligă și vinete cu șuncă și cașcaval- pane“, a spus o elevă a Colegiului Tehnic „Simion Mehedinți“.

 

 

 

Am pregătit niște chiftele cu cașcaval, cu carne de porc și vită și un rulou cu carne de porc, cu brânză și spanac, cu garnitură de cartofi nature“, ne-a spus un elev al Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu“ din Brașov.

Așadar, juriul, format din bucătari și agenți economici, a fost atent la cele mai mici detalii de pe masa de lucru.

Fiecare echipă participantă în concurs s-a străduit să realizeze preparatele cât mai bine. Asta pentru a demonstra celor prezenți că pot, cu ajutorul cunoștințelor acumulate, să-și demonstreze abilitățile de viitori profesioniști. Concursul a fost un prilej bun pentru a demonstra eficiența învățământului dual.

Acest concurs județean este la a doua ediție. principalul scop al concursului este de a forma abilități culinare, în scopul integrării pe piața muncii. Referitor la  integrarea pe piața muncii, anul trecut a absolvit  prima serie a Școlii Profesionale de Bucătari, toți s-au integrat pe piața muncii, în Făgăraș și Țara Făgărașului și chiar și în Germania. Ne bucurăm că ne-au onorat cu prezenta domnul inspector general adjunct, Ion Negrilă, doamna inspector de specialitate, Daniela Țucanu și reprezentantul  părinților în Consiliul de Administrație, domnul Ticușan“, ne-a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

La eveniment au luat parte și reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Astăzi, aici la Șenchea, avem un eveniment important, un eveniment care de câțiva ani buni, e organizat. E vorba de concursul Chef Șenchea Junior. Dacă în prima ediție la care am participat, erau doar echipe din cadrul liceului, astăzi sunt echipe de copii din tot județul și sperăm ca acest concurs să se dezvolte și să putem să-l facem regional și de ce nu și național. Este important învățământul dual pentru că în primul rând dezvoltăm meseriile care vor fi necesare agenților economici din zonă. Avem foarte multe pensiuni, avem multe hoteluri cu restaurante și este necesar ca întotdeauna să avem și specialiști i doar prin acești specialiști vom putea dezvolta ceea ce înseamnă turism la nivelul Țării Făgărașului și chiar la nivelul județului Brașov“, a spus Ion Negrilă, inspector școlar adj. al ISJ Brasov.

La Făgăraș, după cum vedeți, suntem la a doua ediție județeană a Junior Șenchea Chef și aș spune doar că tot ceea ce este însămânțat cu drag și cu implicare, prinde rădăcini. Suntem la a doua ediție și sperăm să mai fie multe de acum încolo. Ne bucurăm că participă școli din Brașov, Codlea și Făgăraș și aș felicita în mod deosebit gazdele pentru că nu e ușor de realizat așa ceva. Juriul e format din profesioniști și îmi permit să spun că e un succes această ediție“, ne-a spus Daniela Țucanu, inspector pentru învățământul profesional și tehnic din cadrul ISJ Brasov.

La final, cei mai buni bucătari au fost premiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.