Controale intensificate în minivacanța de 1 Mai

foto: arhiva

ANSVSA a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare zilei de 1 Mai, respectiv intensificarea controalelor oficiale aplicate în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei prezenţe semnificativă de turişti şi a creşterii cantităţilor de materii prime pentru unităţile din industria de ospitalitate din localităţile de interes turistic.

Având în vedere specificul judeţului Braşov, la nivelul  Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, au fost constituite echipe de control, formate din specialişti, ce au în vedere auditarea şi monitorizarea condiţiilor de igienă,trasabilitatea materiilor prime şi a produselor finite, precum şi respectarea bunelor practici de procesare, în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în Braşov, Poiana Braşov, Predeal, zona Bran-Moieciu, Sambata de Sus, Fagaraş, Rupea, Săcele. Vor fi controlate unităţi de alimentaţie publică, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare şi unităţi de procesare.“, a spus dr. Dorin Enache, director executiv al DSVSA Braşov.

De asemenea, potrivit directorului DSVSA, în perioada 27.04 – 01.05.2018  la nivelul DSVSA Brasov va fi asigurată permanenţa atat în circumscripţiile sanitare veterinare oficiale, precum şi în laboratorul sanitar veterinar se stat Braşov, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Reamintim cetățenilor numărul de telefon al Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 –  care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.