Pregătirile pentru evenimentul anului de la Făgăraș sunt în toi! Ivan Patzaichin a fost prezent astăzi la Făgăraș

Pregătirile pentru evenimentul anului de la Făgăraș sunt în toi! Astăzi a avut loc o ședință tehnică la Primăria Făgăraș la care au luat parte reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în evenimentul ArtFest, ce se va desfășura în perioada 21-24 iunie. La ședință a luat parte și multiplul campion Ivan Patzaichin, care s-a alăturat festivalului cu concursuri de canotaj, plimbări cu canotca și alte activități în aer liber. 

Reprezentanți ai Primăriei Făgăraș, ai Pompierilor, Jandarmilor, Casei de Cultură, ai Armatei ai Serviciul Salvamont Victoria, ai Salco,s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației ArtRaising.

Multiplul campion Ivan Patzaichin a fost prezent și el la Făgăraș, în cadrul ședinței de lucru.

„Am avut și un coleg de asociatie din Făgăraș și am mai trecut prin Făgăraș, îmi place zona foarte mult, iar acest lac în jurul cetății pare să fie ceva minunat pentru a crea acest mod de face mișcare. Noi avem un proiect și avem trei ambarcațiuni, fiecare ambarcațiune are o denumire specială: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe, nume legate de cele trei brațe ale Dunării. Încap cam 11 persoane în ea. Sunt foarte stabile. Facem spectacol. noi vom organiza sub formă de concurs. Sperăm să participe și copii și adulți, e vorba mai mult de un spectacol,d e petrecere. Cei mai buni vor fi premiați cu diplome, medalii, tricouri dedicate acestui eveniment“, a spus în cadrul ședinței,  Ivan Patzaichin.

Cu sprijinul Ambasadei S.U.A. in Romania, publicul va avea ocazia sa vizioneze gratuit  filme clasice americane, dar si documentare, atat in Cetatea Fagarasului, cat si in Casa de Cultura, aflata in imediata apropiere. Serile vor fi încheiate de concerte blues si rock.

Teatrul ACT va fi prezent pe scena Casei de Cultură Fagaras cu spectacole de top, precum ”Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, si ”Absolut”, in interpretarea exceptionala a lui Marcel Iures.

Sâmbătă, 23 iunie, multiplul campion Ivan Patzaichin si Asociatia Rowmania se vor alatura Festivalului cu concursuri de canotaj, plimbări cu canotca si alte activitati in aer liber. In aceeasi zi, vor fi organizate spectacole ecvestre.

Accesul la spectacolele de teatru se va face pe bază de bilet sau abonament, sumele obținute fiind donate unui ONG-uri local pentru proiecte sociale.

În spațiile din jurul cetății se vor desfășura, zilnic, târguri cu produse locale, meșteșuguri, activități sportive si gastronomice, precum si proiectii gratuite de filme.

ArtFest Fagaras este organizat de Asociatia Culturala ARTRaising, cu sprijinul exclusiv al Primăriei Făgăraș și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, cu scopul de a transforma orasul, pentru cîteva zile, intr-un centru cultural al României, în beneficiul comunității locale.

Programul complet al Festivalului va fi anuntat in perioada urmatoare. Mai multe detalii pe www.artraising.rohttps://www.facebook.com/ArtFestFagaras/.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.