Nu au zile libere în minivacanţa 30 aprilie – 1 Mai

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că centrele judeţene şi locale precum şi direcţiile de specialitate din cadrul instituţiei vor avea program normal de lucru în zilele de 30 aprilie şi 1 mai, cu recuperarea ulterioară a timpului lucrat.
Măsura de menţinere a programului normal în perioada 30 aprilie – 1 Mai a fost luată „pentru a veni în sprijinul fermierilor şi pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2018”, se arată într-un comunicat al APIA.
„Precizăm că data limită de depunere a Cererilor Unice de Plată este 15 mai 2018, iar pentru utilizarea eficientă a timpului de lucru rugăm fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primate”, menţionează APIA.
Sprijinul financiar acordat în cadrul schemelor şi măsurilor de plăţi derulate de APIA este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Guvernul a decis pe 12 aprilie să aprobe proiectul de hotărâre prin care 30 aprilie devine zi liberă ca să facă „punte” cu data de 1 Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.