Examinatorul care a picat o candidată pe motiv că „nu a acordat prioritate porumbeilor“, implicat într-un alt incident la Făgăraș. A sunat la 112

Agitație mare astăzi în parcarea Băii Comunale, acolo unde în fiecare zi de joi se desfășoară proba practică a examenului auto. În rolurile principale: un candidat nemulțumit de  rezultatul examenului practic și examinatorul care în urmă cu mai bine de o lună a picat o candidată pentru că „nu a acordat prioritate porumbeilor“. 

Instructorii auto, dar și candidații care așteptau  susținerea examenului auto au rămas șocați când unul din examinatori a plecat câteva zeci de metri cu mașina conducând din partea dreaptă. Nu au știut ce se întâmplă, mai ales că imediat la fața locului au ajuns un echipaj de Poliție și unul SMURD.

Examinatorul a intrat în atac de panică sau nu știu ce a pățit pentru că a chemat Salvarea. A plecat singur cu mașina, conducând din partea dreaptă și s-a dus mai încolo și a chemat Salvarea“, ne-a spus Ioan Becheș, instructor auto.

S-a prezentat cu mașina de la examen. S-a oprit aici brusc(în fața Băii Comunale), s-a speriat elevul, elevul a coborât, acesta fiind declarat respins și dânsul din poziția de partea dreaptă a mașinii a plecat, conducând din partea dreaptă. A oprit după intersecție, pe partea dreaptă, după care a anunțat SMURD-ul și un echipaj de Poliție și a spus că i s-a făcut rău și că merge la spital. A zis că dacă poate și e apt, continuăm examinarea“, a spus Gheorghe Știrbu, instructor auto.

„A fost un incident. Cel care a fost examinat, a fost nemulțumit de rezultat și i-a adresat injurii și l-a scuipat pe examinator. O să se întocmească dosar penal pentru ultraj. Colegul examinator s-a prezentat la spital. Am înțeles că în urma acestui eveniment, a suferit o stare de tensiune nervoasă și a mers la spital pentru un consult medical. Nu a fost agresat fizic“, ne-a spus  agent șef adjunct de poliție Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Instructorii auto se plâng că acest examinator, detașat de la București, îi pică în procent foarte mare pe elevii școlilor de șoferi din Făgăraș. Astăzi, din 6 candidați, toți au fost declarați respinși. Potrivit acestora la ultimele două examene, din 14 candidați examinați de acest examinator, doar o singură persoană a fost declarată admisă.

Pe examinator l-am găsit la spital. Nu a vrut să dea o declarație în apărarea lui, însă spune că a procedat conform legii, iar în privința incidentului de astăzi, spune că a fost agresat verbal și chiar scuipat și că există înregistrarea video a probei practice, care va demonstra acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.