A început „campania de pus piedici“ sau e doar o opoziție constructivă?

O ședință de consiliu local cu scântei, la prima vedere. Nemulțumiri privind unele surse de finanțare, nemulțumiri privind alocarea unor sume pentru unele proiecte, în cadrul ședinței de aseară, din partea unor consilieri locali, sau mai precis a unuia. Cătălin Cîrje susține că banii bugetului local nu sunt folosiți echilibrat, dar și că unele lucrări nu sunt făcute corespunzător.  În replică, primarul este de părere că sunt doar piedici în realizarea proiectelor pentru Făgăraș.

Unul din proiectele, pentru care s-au purtat discuții aprinse, a fost cel privind constituirea comisiei speciale pentru identificarea și formularea propunerilor de asigurare a unui pachet de stimulente financiare lunare, destinate personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Municipal. Și mai exact , discuția a pornit de la sursa de finanțare pentru aceste stimulente.

Nu a fost legat de stimulente, ci de sursa de finanțare, asta a fost discuția. Am constat că domnul primar nu a ieșit din Campania electorală și are o problemă personală cu mine, că nu am dreptul la opinie, nu am dreptul să-mi spun punctul de vedere și dacă îl spun nu este cel bun. Am încercat să mă explic, că nu o să pot să tac niciodată și o să-mi spun punctul de vedere în continuare. Atunci, când îmi spun punctul de vedere în plen, domnul primar sare ca ars pentru că mă opun eu, mă opun dezvoltării proiectelor și programului dânsului. E fals!“, a spus Cătălin Cîrje.

După cum ați văzut, domnul consilier Cîrje nici măcar nu știe că la începutul anului, când a votat bugetul municipiului Făgăraș, acei bani au fost prevăzuți în bugetul municipiului, pentru acordarea stimulentelor doctorilor de la spital. Cum că a pornit el o dezbatere și vrea să devină interesant, așa cum am spus și în plen, domnul Cîrje s-a ambiționat ca actualului primar al Municipiului Făgăraș să i se blocheze toate proiectele și am toată responsabilitatea a ceea ce spun. S-au gândit să înceapă o campanie împotriva mea, fiind la jumătatea mandatului, ca primarul Municipiului Făgăraș, să nu implementeze niciun proiect. Mai mult de cât atât, am văzut că încearcă să mă blocheze de la începutul proiectelor, de la inițiativa proiectelor, să formeze o majoritate, să mă blocheze. Nu cred că el, fiind atâția ani și în Legislativ și în Executiv, să nu fi știut că banii pentru stimulente au fost prevăzuți de la începutul anului.“, a spus  Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Banii pentru aceste stimulente au fost prevăzuți și votați în bugetul Municipiului Făgăraș pentru anul 2018. Reprezentanții spitalului au cerut suma de peste 360.000 de lei pentru decontarea combustibilului medicilor navetiști, pentru plata chiriilor sau stimulant gardă pentru 19 medici din instituția medicală. Acum, trebuia aprobată o comisie formată din 2 consilieri, care au fost votați ulterior. Este vorba de Florin Alexandru și Alexandru Mazilu. De asemenea, din această comisie mai fac parte un reprezentat al spitalului și  doi reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului.

De asemenea, discuții au fost și pe tema realizării stației pentru taximetriști sau parcărilor pe străzile cu sens unic.

În plus, proiectul privind alocarea sumei de 5000 de lei pentru sărbătoarea etniei romilor, bani care au fost luați de la Festivalul de Umor „Ceapa de Aur“ a fost un alt subiect care a stârnit discuții aprinse.

Cătățin Cîrje nu a fost de acord și a propus ca această sumă să fie luată de la alte evenimente organizate de Casa de Cultură.

Deranj mare, domnule! Haideți să o luăm de la început. După cum știți, de la începutul anului, noi avem, față de anul trecut, la funcționare 100 de miliarde în minus față de anul trecut. Noi am încercat să echilibrăm bugetul până la sfârșitul anului, să avem o funcționalitate a tuturor activităților care se desfășoară pe raza Municipiului Făgăraș și pe parcursul anului, încercăm să facem economii pentru a avea o cursivitate a derulării evenimentelor atât culturale, cât și a altor activități. În condițiile în care, a apărut acest eveniment, „Ziua romilor din România“, legiferată, atunci ne-am gândit, pentru că nu am ajuns încă la jumătatea anului să vedem câte economii am făcut, să luăm de la un eveniment de la sfârșitul anului, să realizăm acest eveniment, iar în viitor, probabil și partidele politice vor gândi să reîntregească bugetul municipiului Făgăraș pentru că l-am diminuat foarte mult, și atunci până la sfârșitul anului vom reîntregi acești bani și vom realiza toate evenimentele propuse“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Dacă această opoziție este una constructivă, așa cum este normal, sau dacă are un alt scop, doar timpul ne va răspunde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *