Afterschool în toate școlile din Voila, prin Programul Operațional Capital Uman

Din toamnă,  copiii din comuna Voila vor beneficia de afterschool. Aici vor putea să-şi facă temele, să fie supravegheaţi, să primească o masă, îmbrăcăminte şi asistenţă medicală. Asta datorită unui proiect cu finanţare nerambursabilă, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), valoarea totală fiind de 500.000 euro, pentru care Primăria speră să semneze contractul în săptămâna următoare.

Săptămâna viitoare sau în cea de după Paște, trebuie să mergem la București să semnăm contractul de finanțare. Proiectul este pentru 150 de elevi din toate școlile din comună, mai puțin la Ludișor pentru că acolo nu este. Copiii vor beneficia de masă, haine, tratament medical, rechizite, învățământ după școală iar în locația de la Voivodeni, se vor asigura condiții și pentru programul de somn al copiilor“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.
Programul se va derula pe o perioadă de 4 ani din fondurile nerambursabile, iar mai apoi Primăria trebuie să-l menţină încă doi ani. Programul va fi asigurat de cadrele didactice din unitățile de învățământ ale comunei, care vor fi plătite pentru orele suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *