Situație de urgență la Crihalma. Podul de peste Olt, în stare avansată de degradare

foto: Francezul din Cobor

Probleme mari la Crihalma după ce podul de peste Olt, care face legătura cu Comăna de Jos, este în stare avansată de degradare din cauza buștenilor aduși de apele mari ale râului. Sunt două picioare de susținere rupte și nu se mai poate trece pe pod decât pe jos.

Primarul comunei Comăna spune că va merge astăzi la Consiliul Județean Brașov pentru a stabili ce măsuri de urgență se pot lua în acest caz.

Podul este deteriorat foarte tare, s-au rupt două picioare de susținere. Trebuie să luăm o decizie și să remediem de urgență cei doi stâlpi, pentru că suntem într-o situație de urgență. Microbuzul școlii nu poate să ducă copiii la școală, mașina de lăptărie nu poate să vină, trebuie să ocolească, profesorii nu pot să ajungă la școală, oamenii nu pot ajunge la primărie, e dezastru. Trebuie să găsim o soluție ca podul să fie reparat, să se poată circula, chiar dacă cu un tonaj mai mic și apoi să facem o cerere la Guvern să ne dea bani, să facem unul nou pentru că dacă se mai întâmplă încă o dată și nu e exclus, se rupe cu totul“, ne-a declarat Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

În aceste condiții, sătenii din Crihalma mai pot ajunge în Comăna doar făcând un ocol de aproape 40 de kilometri.

Sunt două variante: fie pe la Ungra, fie pe la Felmer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.