Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au publicat astăzi estimarea evoluțiilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 19 martie- 1 aprilie. Potrivit acestora, vremea se va mai încălzi  la sfârșitul acestei săptămâni, însă vom avea parte de ploi după data de 27 martie și chiar de ninsori.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni și vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasă în depresiuni în diminețile zilelor de 23, 24 și 25 martie, când temperatura va coborî sub -10 grade. În acest interval, media maximelor va fi de 0…2 grade, iar a minimelor va scădea de la -3 grade, la -9 grade. La sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi și se vor înregistra valori în jurul normelor, iar în cea de-a doua, variațiile termice nu vor fi importante. Astfel, media valorilor diurne va fi de 8…10 grade, iar a celor nocturne de -4…0 grade. Până în data de 23 martie, temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie va fi în creștere din nou după data de 27 martie.

LA MUNTE

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, iar media temperaturilor, atât diurne cât și nocturne, se va situa sub pragul de îngheț sau doar ușor peste acesta, în cea mai mare parte a intervalului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 23 martie, când media maximelor va fi de -6 grade și a minimelor de -12 grade, iar cele mai ridicate între 25 și 27 martie când se vor atinge medii termice de 2…3 grade ziua și de -3 grade noaptea. Vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare aproape în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare până în data de 23 martie și după data de 26 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.