Făgărașul se alătură și în acest an evenimentului internațional „ORA PĂMÂNTULUI“

foto: Cuget Liber

UE joacă un rol important în demersurile internaționale de promovare a unei dezvoltări durabile în lumea întreagă. Politica de mediu a UE contribuie la ecologizarea economiei și la protejarea naturii, a sănătății și calității vieții persoanelor. Creșterea verde implică elaborarea unor politici integrate care promovează un cadru ecologic durabil.

Anual, Municipiul Făgăraș participă la evenimentul internațional EARTH HOUR/ORA PĂMÂNTULUI, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului consta în stingerea luminii timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

În acest sens, Primăria Municipiului Făgăraș lansează invitația către toți făgărășenii de a se alătura acestui eveniment!

Primăria Municipiului Făgăraș organizează următoarele activități în cadrul evenimentului ORA PĂMÂNTULUI, astfel:

în parteneriat cu:

– Biblioteca Municipală Octavian Paler Făgăraș, reprezentată de dna prof. Viorica Bica, coordonator Biblioteca Municipală ”Octavian Paler”

  • Concurs de artă plastică

 Elevii vor prezenta desene cu tema “Lumină din lumină ieftină“, până în data de 16.03.2018, ora 13.00 la sediul și /sau mail-ul bibliotecii: bibliotecafagaras@gmail.com. Cel mai reprezentativ desen va fi postat pe site-ul primăriei și va marca acest eveniment la nivel local.

  • Seminar, vineri 23 martie 2018, ora 12.00 la sediul Bibliotecii Octavian Paler Făgăraș

sub denumirea: GESTIONAREA RESURSELOR DE APĂ ȘI DE ENERGIE, coordonator prof. Nicolae Postolache, Colegiul Național Radu Negru, urmat de:

– Prezentare eseuri: TERRA RESURSE VITALE – elevi ai Colegiul Național Radu Negru.

Proiecție video: MEMORIA APEI

și

– Cercetașii Țării Făgărașului, reprezentat de Aurel Frîncu, președinte al GI Cercetașii Țării Făgărașului

  • Activități sub tematica “Lumină din lumină ieftină”, sâmbătă 24.03.2018, interval orar 20.30-21.30, la terasa Litoral. Se vor înălța lampioane, iar de-a lungul promenadei se vor aprinde lumânări așezate în golguțe de hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.