„Le transmit consilierilor să nu le fie frică să vină în consiliu, să dăm această hotărâre pentru că vor rămâne în istoria făgărășenilor“

Consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară unde pe ordinea de zi erau și câteva puncte importante, care depindeau de prezența a două treimi din consilieri, respectiv de 13. Numai că din cei 19 consilieri s-au prezentat doar 12 . Astfel că două puncte, respectiv „Proiectul de hotărâre privind aprobarea  procedurii de expropriere a unor imobile reprezentând construcții, proprietate privată“ și proiectul privind „modificarea și completarea art.1 din HCL nr. 42/2018 privind predarea către Ministerul Dezvoltării regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului „Sala de sport școlară“ de la „Ovid Densușianu“ au fost amânate.

„S-au amânat două puncte . Unul dintre puncte este referitor la modificarea Hotărârii de Consiliu Local cu suprafața aferentă sălii de sport de la „Ovid Densușianu“ și cel mai important punct și anume punctul numărul 1, de pe ordinea de zi este hotărârea prin care se aproba exproprierea acelor imobile, pentru cele două proiecte aferente planului de mobilitate. Eu le transmit consilierilor să nu le fie frică să vină în consiliu, să dăm această hotărâre pentru că vor rămâne în istoria făgărășenilor că fac un lucru bun pentru oraș și anume: să expropriem acele imobile pentru a implementa proiecte europene de milioane de euro. Eu nu vreau să cred că nu venit aici cei 7 consilieri, de fapt 6 pentru că Ovidiu Popa oricum nu putea vota pentru că se referă la un imobil deținut de dânsul și dacă venea și dacă nu venea, nu afecta votul. Celorlalți 6 consilieri le transmit că este de datoria lor să vină și să facă ceea ce trebuie pentru făgărășeni.“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Din cadrul ședinței au lipsit: Cătălin Cîrje, Cornel Pintea, Mircea Bobeș, Alexandru Motoc, Ion Negrilă, Lup Lucian, Ovidiu Popa.

Cert e că niciun consilier nu l-a anunțat pe președintele de ședință, așa cum prevede regulamentul, de faptul că nu se va prezenta la ședință. Din contră, 16 consilieri au confirmat prezența în cadrul acestei ședințe extraordinare.

„Dacă au confirmat prezența 16 și conform regulamentului nu au anunțat președintele ședinței că ei lipsesc motivând acest lucru, eu cred că au o mică teamă pentru că acolo sunt niște expropieri ale unor oameni care probabil pe stradă le spune într-un fel su altul să nu voteze. Eu cred că ar trebui să aibă curajul și să vină să voteze, să facă ceea ce trebuie pentru făgărășeni pentru că de-aia sunt trimiși aici“. a mai spus primarul.

Și pentru că termenul final pentru depunerea celor două proiecte, pentru care Făgărașul ar putea câștiga 20 de milioane de euro, este 20 martie, primarul spune că va convoca în fiecare zi ședință până se întrunește cvorumul.

În fiecare zi vom convoca consiliu pentru că este avem termenul de depunere a proiectelor 20 martie iar în fiecare zi de îndată vom convoca ședință până când consilierii se vor strânge și vor da un vot. Dacă vor da un vot negativ, a doua zi la fel vom face ședință de consiliu de îndată pentru că nouă ne este imperios necesar ac aceste  finanțări europene să vină la Făgăraș pentru a moderniza infrastructura rutieră, peisagistică, iluminatul public etc. “, a completat Gheorghe Sucaciu.

Așadar, consilierii vor fi convocați și mâine în ședință de îndată, care va avea loc de la ora 18.00, pe ordinea de zi fiind cele două proiecte amânate astăzi.

Aceste imobile, terenuri și construcții, majoritatea din zona catedralei ortodoxe, vor fi plătite din finanțarea aferentă proiectelor. În total, proprietarii  celor 9 imobile vor primi  suma de aproximativ de 2,6 milioane de lei.

 

One thought on “„Le transmit consilierilor să nu le fie frică să vină în consiliu, să dăm această hotărâre pentru că vor rămâne în istoria făgărășenilor“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.