Un pas important pentru dezvoltarea comunei Lisa

Primăria comunei Lisa a lansat zilele trecute o licitaţie pentru elaborarea documentaţiei tehnice şi execuţia lucrărilor pentru modernizarea DC 75 A, contract a cărui valoare este estimată la 4.378.476 lei cu TVA (3.679.392 lei, fără TVA). Proiectul este realizat cu fonduri prin PNDL2.  În prezent, DC 75 A, cu o lungime de peste 5 km, este pietruit şi degradat, unele şanţuri şi podeţe sunt colmatate, astfel că în atunci când plouă, circulaţia este aproape imposibilă. De asemenea, având în vedere că este un drum pietruit, în perioadele secetoase traficul rutier este afectat din cauza prafului. În conformitate cu documentaţia postată pe Sistemul Electronic  de Achiziţii Publice (SEAP), drumul va fi reconstruit în totalitate, iar  în ultima fază va fi asfaltat. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni.

Este vorba de un drum turistic comunal, DC75A, pentru care miercurea viitoare avem procedura de licitație. Gândirea pentru acel drum a fost pentru dezvoltarea zonei turistice de la Plaiul Lisei, care în trecut a avut o importanță destul de mare pentru sat și pentru comună, am avut și tabăra de copii acolo. Drumul fiind aproape impracticabil, s-a cam stagnat cu investițiile în această zonă și ne-am gândit că viitorul nostru, al comunei, este turismul. Având infrastructură, altfel se poate dezvolta zona“, ne-a declarat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Reamintim că Primăria Lisa a câștigat patru proiecte finanțate prin PNDL 2. Este vorba de  „Modernizare drum comunal DC 75A în comuna Lisa, județul Brașov“, „Modernizare drumuri de interes local în comuna Lisa, județul Brașov“, „Reabilitare pod peste Valea Lisei la Ciocea, comuna Lisa, județul Brașov“, „Realizare pod peste pârâul Breaza, comunei Lisa, județul Brașov“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *