Zeci de tineri din Făgăraș au fost ieri la o întâlnire pe nevăzute

Ieri, de Ziua Îndrăgostiților, când majoritatea tinerilor și nu numai, au avut parte de întâlniri romantice, mai mulți liceeni au preferat o întâlnire cu o carte. Evenimentul „Blind Date with a Book“, organizat la un local din oraș a adunat zeci de tineri dornici să achiziționeze, pe nevăzute o carte. 100 de volume au fost puse la dispoziție de tinerii de la YouthBank, cei care au organizat acțiunea.

Noi am organizat acest eveniment în data de 14 februarie și se numeșteBlind Date with a Book“. Am împachetat cărți primite din comunitate, de la școli sau de la alte persoane și mergem pe principiul „nu judeca o carte după copertă“. Am stabilit un preț standard de 7 lei și le-am expus pentru a fi vândute. Nu este pentru prima dată când s-a organizat acest eveniment, a mai fost organizat de o altă echipă în urmă cu câțiva ani. Acum , ținând cont că avem mulți boboci, am vrut să trăiască și ei această experiență“, ne-a spus Cezara Mitric, unul din organizatorii evenimentului.

La eveniment nu au participat doar tinerii, ci și adulții, profund impresionați de această activitate.

„E mare bucurie că se mai adună oamenii să mai vorbească despre cărți și cu atât mai mult cu cât evenimentul este organizat de tineri, prin urmare nu e totul pierdut și sunt motive serioase să credem că generația aceasta despre care unii spun de bine, alții pun de rău, are totuși niște valori și are ceva de spus pe lumea aceasta“, ne-a spus prof. Codrina Anghel, președ. Fundației Culturale „Negru Vodă“

Banii strânși în urma vânzării cărților, ajung în fondul YouthBank. Va fi organizat apoi un concurs de proiecte pentru liceele din oraș iar banii sunt destinați finanțării acestor proiecte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.