Modul de calcul al mediei de admitere la liceu s-ar putea schimba

sursa foto: viitorulilfovean.ro

Modul de calcul al mediei de admitere la liceu ar urma să se schimbe, după cum și-a propus noul ministru al Educației. Ministrul Valentin Popa vrea să supună dezbaterii publice un proiect prin care să se schimbe formula de calcul a mediei de admitere la liceu. Astfel, se dorește ca media claselor V-VIII, care acum are o pondere de 20% la admiterea la liceu, să fie calculată doar în baza notelor obținute la teze: română şi matematică și istorie sau geografie, doar pentru clasa a VIII-a. Totodată, pentru o mai mare relevanță, tezele ar putea deveni un fel de testări naționale, cu subiecte unice.
Aceste modificări ar elimina discuțiile referitoare la gradul de dificultate al subiectelor de la teze, precum și maniera de corectură, dat fiind faptul că subiectele date la nivel național vor fi însoțite de bareme de corectare.  Însă, orice modificări vor apărea, vor fi pentru anul școlar următor, nu pentru anul acesta.
În prezent, media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere la liceu. Profesorii cu care am stat de vorbă ne-au mai spus că introducerea subiectelor unice la teză ar fi o soluție bună pentru a diminua diferențele dintre notele obținute de elevi.

sursa:monitorulvn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.