Pentru perioada 12- 25 februarie meteorologii anunță încălzirea vremii, cu temperaturi de 7-8 grade în unele zone. Nu vor lipsi însă ploile sau lapovița, în special, la munte.

 TRANSILVANIA

Între 12 şi 16 februarie, media temperaturilor diurne va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, urmând a se încadra, în general, între 2 şi 4 grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Apoi vremea se va încălzi, iar între 17 şi 25 februarie vor fi temperaturi maxime de 4…5 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin temperaturi minime uşor fluctuante în prima parte a intervalului de prognoză, când se vor încadra între -6 şi -3 grade, în medie regională. Între 18 şi 25 februarie valorile termice nocturne nu vor mai avea variaţii semnificative, urmând a se situa în mod constant în jurul a 5…6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe cantitativ va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni şi doar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

 

 

 

LA MUNTE

Regimul temperaturii medii a aerului, atât diurne, cât şi nocturne, nu va avea variaţii importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, în prima săptămână maximele diurne se vor situa, în medie, între -4 şi 0 grade, cu cea mai rece zi pe 15 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime mediate la scara întregii regiuni se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Media minimelor nocturne va avea o evoluţie asemănătoare şi va fi de -9…-8 grade între 12 şi 17 februarie, apoi va creşte uşor şi se va situa în jurul a -6 grade, cu o uşoară tendinţă de scădere abia spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ.

Share Share on Facebook0Email this to someonePrint this pageShare on Google+0