Declarația conducerii spitalului din Făgăraș privind filmarea distribuită online de la Compartimentul Primiri Urgențe

O filmare de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Făgăraș a devenit virală pe internet ieri, cu peste 27.000 de vizualizări și peste 800 de distribuiri. În filmarea video făcută de Radu Frizerul, acesta descrie faptul că niciun asistent sau medic nu era prezent în încăperea în care acesta se afla în calitate de însoțitor (spațiu pentru evaluare și tratament imediat). În descrierea video-ului apare următorul mesaj: „DISTRIBUITI!!! Spitalul Județean Fagaras URGENTE!!! rușine rușine !!!! Va rog sa distribuiti !!!! ERA de garda doctor Cichi nu mo ținut de vorba nu l-o interesat o plecat la pauza de masa și asistentele o plecat la pauza de cafea și tigare RUȘINE!!!“

Însoțitorul care a filmat în spital comentează de la fața locului: „Putem pleca, pentru că niciun doctor și nicio asistentă nu sunt…sunt toate la țigări, la fumat și la cafele. Uitați-vă cum arată la Făgăraș, faci ce vrei! Te consulți singur! Uitați, oameni morți! Ne înscriem în registru, poate face cineva ceva pentru spitalul Făgăraș. Pacienți pe care nu-i tratează…doamnele, la fumat“.

https://www.facebook.com/talabaradu/videos/1835313676542646/

(filmuletul a fost șters de pe contul celui care l-a distribuit, imediat după postarea acestei știri)

Contactată, conducerea spitalului a făcut deja investigații în acest sens și declară că lucrurile nu au stat așa cum apar în descrierea făgărășeanului.

Declarația noastră, a conducerii spitalului, cuprinde două aspecte: un aspect legal-juridic în care aparținătorii pacientului prezentat la CPU nu aveau voie să filmeze cadre cu alți pacienți și cu documentele medicale aflate pe biroul de la CPU.

Al doilea aspect este al circuitului pacientului, al aspectului medical, în care pacientul a fost consultat, pentru că altfel nu avea de ce să se îmbrace. Filmul arată aspecte în care pacientul se îmbracă, asta înseamnă că a fost consultat. După aceea, ei au părăsit CPU și nu au așteptat finalizarea actului medical sub forma unei rețete de recomandări, de investigații. Pozele se concentrează pe partea dreaptă a holului de CPU nesurprinzând activitatea medicală care se desfășura în sectorul din stânga CPU în care erau concentrați doctorul și asistentele medicale. În primul rând, cadrele medicale care au asigurat serviciul la ora aceea în CPU sunt nefumătoare și ne întrebăm de ce nu au surprins atunci cu țigara în gură personalul pe care îl încriminează că fumează!?

În privința celorlalte aspecte, deocamdată atât am avut să spun, am luat legătura individual cu doamnele asistente și cu domnul doctor. La această oră, acesta este răspunsul conducerii spitalului. Nu vreau să spun că probabil nu s-a greșit, dar după filmul care a fost postat, aceasta este desfășurarea evenimentelor de ieri. Pacientul acuza cefalee, a fost consultat, i s-a luat tensiunea. Personalul s-a deplasat spre un alt caz, urmând ca domnului să i se finalizeze actul medical, sub forma unor recomandări de analize sau tratament, dar dânșii au părăsit serviciul, lucru care este menționat și în registrul de consultații“, ne-a declarat dr. Liliana Beldescu, managerul Spitalului din Făgăraș.

În video mai apare un pacient întins pe un pat, despre care însoțitorul care a făcut video-ul spune că e mort.

„Pacientul din partea dreaptă nu era decedat, aștepta ambulanța pentru a fi trimis la UPU Brașov. Faptul că s-a filmat alt pacient este foarte grav“, a mai spus dr. Liliana Beldescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.