SMURD-ul, apelat de peste 700 de ori în zona Făgărașului

Aproape nu e zi în care pe străzile din oraș sau împrejurimi să nu se audă sirenele echipajelor Detașamentului de Pompieri Făgăraș. În anul care tocmai s-a încheiat, pompierii detașamentului au participat la 196 de intervenții. Pe lângă aceste intervenții au participat la 21 de intervenții cu descarcerare și 69 de activități de instruire în obiective și de instruire a populației.

Pe timpul intervențiilor, au fost salvate 36 de persoane, din care 31 de adulți și cinci copii. Din nefericire s-au înregistrat și opt cazuri de deces: șase adulți și  doi copii.

SMURD-ul a avut 701  cazuri în 2017, în creștere față de 2016 când s-au înregistrat 619 și 559 în 2015. Echipajul SMURD a participat la 73 de accidente rutiere dintre care 21 cu descarcerare. În cadrul intervențiilor SMURD au fost patru cazuri de deces.

Dacă anii trecuți erau înregistrate și multe apeluri false sau nejustificate, în anul 2017 au fost doar trei apeluri de acest gen, potrivit lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

În  anul 2017, subunitatea a intervenit la 196 de acțiuni de stingere și descarcerare iar echipajul SMURD la 701 intervenții“, ne-a spus lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.