Taxă specială de salubrizare pentru locuitorii din Victoria

Locuitorii orașului Victoria vor plăti din acest an o taxă specială de salubrizare. Această taxă înlocuiește tariful care se percepea până acum și se va achita la Primăria Victoria. Această decizie s-a luat în cadrul asociației intercomunitare iar cuantumul acestei taxe a fost stabilit la 8.00 lei/persoană/lună.

Persoanele fizice proprietari ai imobilelor situate pe raza orașului Victoria vor plăti taxa de salubrizare în funcţie de numărul de persoane din fiecare familie sau numărul locatarilor existenţi la o anumită adresă.

 „Tariful pe serviciu era de 5 lei  de persoană/lună și era încasat de Ecosistem.  Dar pentru o mai bună colectare, în ADI s-a discutat majorarea tarifului de la 5 lei la 8 lei. S-au analizat costurile, având în vedere majorările de salarii, de combustibil și pentru o mai bună colectare s-a propus transformarea tarifului în taxă care să fi încasată de către primării. Prin taxă specială încasată de primărie funcționează și la Sibiu, salubritatea. Această taxă ia locul tarifului. Dacă tariful era 5 lei/persoană, acum va fi de 8 lei și se va încasa la primărie“, ne-a declarat Cristina Bratu, viceprimarul Victoriei. 

Proprietarul locuinţei are obligaţia depunerii declaraţiei în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare, cuprinzând toate persoanele care locuiesc la acea adresă (membri de familie, rude, chiriaşi, flotanţi, etc.).

Pentru imobilele cu destinaţie de locuinţă proprietatea persoanelor fizice care sunt închiriate/date în folosinţă altor persoane fizice, obligaţia de a declara şi achita taxa revine proprietarului imobilului.

Prin excepţie, obligaţia de a plăti taxa de salubrizare şi de a depune declaraţia cuprinzând numărul de persoane în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare revine şi chiriaşilor locuinţelor aflate în proprietatea statului sau a unităţii administrativ-teritoriale.

Declaraţiile în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare pentru anul 2018 însoţite de copii după actul de identitate al proprietarului se vor depune la Registratura Primariei Orasului Victoria incepand cu data de 15.01.2018, pana la 28.02.2018.

În situaţia nedepunerii declaraţiei pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare, obligaţia de plată se va stabili din oficiu pe baza estimării unui număr de 3 persoane pentru fiecare locuinţă, urmând să fie modificată la depunerea ulterioară a declaraţiei.

Nedepunerea declaraţiilor sau depunerea acestora peste termen constituie contravenţie şi se sancţionează în condiţiile legii.

Formularul ”Declaratie de impunere (anexele 1 si 2)” se poate descarca de pe site-ul Primăriei Victoria.

 Această taxă de 8 lei/lună/persoană va fi plătită și de celelalte comune care fac parte din asociație, respectiv de Ucea, Viștea, Drăguș, Arpaș și Cârțișoara. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.